Fiat Linea Arıza Lambaları Anlamları

0
6260
fiat linea

FİAT LİNEA ARIZA LAMBALARI VE ANLAMLARI

İkinci el ya da sıfır km Fiat Linea sahipleri, her sürücü gibi kullandıkları aracın arıza lambalarını merak ediyor. Bizde sizler için Fiat Linea arıza lambaları ve anlamları üzerine bir bilgilendirme yazısı hazırladık. Gelin birlikte bakalım…

ARIZALAR VE ANLAMLARI

  • Yolda muhtemel buzlanma uyarısı

Yolda muhtemel buzlanma uyarısı, hava sıcaklığının belirli bir seviyenin altına düştüğü zaman otomatik olarak verilmektedir.

  • Park sensörü arızası

Fiat Linea arıza lambaları ve anlamları yazımızda bulunan park sensörü arızası, aracın park sensöründe arıza olduğu zaman otomatik olarak yanmaktadır.

Fiat Linea arıza lambaları ve anlamları

  • Lastik basıncı kontrolü arızası

Bu arıza lambası aracın lastik basıncının kontrol edilmesi gerektiğine dair uyarılar veriyor. Genel olarak lastik basıncı düştüğünde ve zincir takmanız gerektiğinde yanar. Eğer sizde bu arıza lambasını gördüyseniz acilen lastiklerinizin basıncını kontrol etmenizde fayda var.

  • Kapı, bagaj ya da kaput açık

Eğer aracınızın kapısı, bagajı ya da kaputu açık ise aracınızda bu lamba yanar.

  • Hava yastığı arızası

Bilindiği üzere hava yastığı, kazalarda ve çarpmalarda büyük önem arz etmektedir. Eğer aracınızın hava yastığı çalışmıyorsa, aracınızda hava yastığı ikaz lambası yanar. Hava yastığı sisteminde bir sorun oluşması sebebi ile olası kazalarda devreye girmeyecektir. Bu sebep ile en kısa zamanda yetkili servise gitmeniz gerekmektedir. Bu ışık eğer sürüşünüz sırasında yanıp sönüyorsa veya sürekli yanma halinde ise hava yastığı sisteminizde bir arıza olduğunu belli eder. Dolayısıyla da hava yastığını kapatır. Sonuç olarak kaza durumunda aracınızın hava yastığı çalışmaz. Sizde bu gibi bir durum ile karşı karşıyaysanız en kısa sürede yetkili servise başvurmanız yararınıza olacaktır.

Fiat Linea arıza lambaları ve anlamları

  • ESP/ASR Sistemleri Uyarısı

Bilindiği gibi ESR, aracın kaydığı durumlarda otomobili yola sokmaya yarıyor. ASR sistemi ise aracın patinaj yapmasını önlüyor. Normal şartlarda bu araç göstergesi pasif durumdadır. ESP/ASR sistemleri devreye girdiğinde bu ışık yanıp söner. Eğer bu arıza lambası sürekli yanıyorsa ESP/ASR sistemleri iptal edilmiş veya devre dışı kalmış demektir. Bilinçli olarak sistemleri kapatmadıysanız servise gitmenizde fayda var.

  • Enjeksiyon sistemi arızası

Enjeksiyon sistemi arıza lambası aracın enjeksiyonunda meydana gelen arızaya yönelik uyarının verildiği ışıktır.

  • Vites kutusu arızası

Eğer aracınızın vites kutusunda oluşan bir problem var ise bu arıza lambası yanar.

yakıt rezervi

  • Yakıt rezervi

Araçta yakıtın azalması durumunda uyarı veren bu arıza lambası sarı renkte yanmaktadır. Ancak eğer aracınıza yakıt aldığınız halde bu arıza lambası yanıyorsa servise başvurmanız gerekmektedir.

  • Motor soğutma sıvısı sıcaklığı yüksek

Eğer motoru soğutmada kullanılan sıvı sıcaklığı yükselirse bu lamba yanar.

  • Isıtma bujileri devrede

Bu uyarı ışığı dizel araçlarda görülmektedir. Aracınızın bujilerinde sorun olduğunda yanan bu uyarı ışığı yandığında aracınızı servise götürmeniz gerekmektedir. Isıtma bujilerinin devrede olduğunu ifade eden nu lambanın gösterge ışıkları arasında önemli bir rolü vardır. Anlamı ise ısıtma bujilerinin devreye girdiğini ifade etmektir.

  • Fren balataları aşınmış

Bu lamba olası kazaları önlemek için oluşturulmuştur. Fren balatalarının aşındığını göstermektedir. Ani fren gerektiren durumlarda balataların düzgün işlemiyor olması kazaları meydana getirir. Bu yüzden de fren balatalarının aşınması durumunda muhakkak değiştirilmesi gerekmektedir.

  • Genel arıza

Fiat Linea arıza lambaları ve anlamları yazımızda bulunan genel arıza lambası araçta meydana gelen birden fazla hatayı bildirmektedir.

  • Araç koruma sistemi arızası

Araçta bulunan koruma sisteminin düzgün çalışmadığı durumlarda bu arıza lambası yanmaktadır.

dizel partikül filtresi

  • Dizel filtresinde su var

Yağmur ve benzeri gibi durumlarda ya da yıkama sonrasında dizel filtresine herhangi bir su kaçtığında bu işaret lambası yanmaktadır. Eğer sizin de aracınız dizel ise bu ikaz ışığı sizin araçta da bulunuyor demektir. Bu araba göstergesi yandığında dizel partikül filtresinin fazla kurumla dolduğunu anlayabiliriz. Eğer aracınızı 4. veya 5. viteste 2000 devir/dakikanın üzerinde 15-20 dakika boyunca kullanırsanız aracınızın dizel partikül filtresi temizlenecektir.
Ancak hala sönmez ise servise başvurmanız sizin için faydalı olacaktır.

  • Dış lamba arızası

Bu lamba aracın dışında bulunan lambaların arızalı olduğunu ifade etmektedir.

  • Düşük motor yağı basıncı

Araçta motor yağın basıncı düşerse bu arıza lambası yanar. Eğer aracınızın gösterge panelinde bu motor arıza lambası yanıyorsa motor yağ basıncının düştüğünü anlayabilirsiniz. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız aracınızı acilen durdurup, yetkili servise haber vermeniz gerekmektedir.

  • Düşük motor yağı seviyesi

Bu arıza lambası aracınızın motoru için gerekli olan yağ seviyesinin azaldığını gösterir.

  • Düşük fren hidroliği

Bu arıza lambası fren hidroliğinin düşük olduğu anlamına gelmektedir.

  • Düşük akü şarjı

Bu arıza lambası aracın elektrik sistemini sağlayan akünün şarjının azaldığı anlamına gelmektedir.

İkinci el Fiat Linea ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here