Alfa Romeo Stelvio 2.0 Veloce AWD İncelemesi

0
14281
ALfa Romeo Stelvio 2018 Görselleri

Konu Alfa Romeo modelleri olunca, herkes için akla kalite algısı ve üst sınıf bir zarafet hissi gelir. Alfa Romeo araçları, gerçekten de özel bir İtalyan stili sunar. Adını güçten alan Alfa Romeo Stelvio ise markanın SUV kategorisindeki parlak yıldızı olmaya aday. Peki, 2018 Alfa Romeo Stelvio nasıl bir otomobil?

Alfa Romeo Stelvio 2.0 Veloce AWD İncelemesi

ALfa Romeo Stelvio 2018 GörselleriAlfa Romeo Stelvio 2018 modelini inceledik. Tasarımı, motor özellikleri, iç mekan detayları, sürüş dinamikleri ve Alfa Romeo Stelvio fiyatı hakkında detaylı bilgiler paylaşıyoruz. Alfa Romeo Stelvio hakkında bilgi için yazının devamını okuyun.

Alfa Romeo Stelvio Tasarım Özellikleri Nasıl?

Alfa Romeo Giulia ile aynı platformda yükselen 2018 model Alfa Romeo Stelvio’yu incelediğimizde ilk fark ettiğimiz detay dikey ve dar ızgara formu oluyor. Bu dar dikey üçgensi ızgara araca çok yakışmış. Yandaki büyük hava girişleri ortadaki ters üçgen ön ızgarayı simetrik bir biçimde tamamlıyor. Hemen üstte de yene bu simetriyi hiç bozmayan farlar var. Ancak plaka konumlanması yanda kalıyor ve bu tüm dengeyi ya da İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin altın oranını bozuyor. Alfa Romeo Stelvio arka kısmı son derece sade. İki parçadan oluşan stop lambalarının zemini koyu. Alfa Romeo Stelvio 2018 modelinin tasarımı özgün, sade, dingin. Bu yönüyle SUV sınıfında kendine özel bir kitle yaratabilir. Bu arada bir SUV için biraz alçak. Yerden yüksekliği 207mm.

Alfa Romeo Stelvio 2018 Modelinin İç Mekanı Nasıl?

Alfa Romeo Stelvio İç Mekan 2018İç mekanda da kalite algısı çok yüksek. Bolca yumuşak plastik malzeme, ahşap ve alüminyum kullanılmış. Sert plastik malzeme yok gibi bir şey. Üstelik burada da özgün olmayı sürdürüyor. Alt kısmı düz üç kollu direksiyon simidi, direksiyon üstünde konumlanan start düğmesi özgün detaylardan bazıları. Alüminyumdan yapılmış vites değiştirme kulakçıkları da direksiyona yüklenen diğer bir işlev. Gösterge grubu da dinamik. 7 inçlik bir bilgi ekranı ve 8,8 inçlik bir multimedya ekranı var. İkisinin de çözünürlüğü yüksek seviyede. Alfa Romeo Stelvio bagajı ise 525 litre. Ayrıca bagaj duvarında hoparlör var.

Alfa Romeo Stelvio Motor Seçenekleri Nasıl?

Sıfır km Alfa Romeo Stelvio almayı düşünüyorsanız motor seçenekleri şöyle: Ülkemizde sadece 2.0 litrelik 280 HP güçte turbo, benzinli, otomatik şanzımanlı ve 4 tekerden çekişli seçenek var.

Alfa Romeo Stelvio Yakıt Tüketimi Nasıl?

Alfa Romeo Stelvio ne kadar yakıyor sorusunun yanıtı da şöyle: Aracı şehir içinde kullandığımızda 100km’de 11,0 litre ölçülüyor. Otoyoldaki kullanımda ise 100km’de 8,0 litre görünüyor.

Alfa Romeo Stelvio Bakım Masrafları Nasıl?

Alfa Romeo Stelvio bakım aralıkları 15 bin km. Alfa Romeo Stelvio bakım maliyeti 1 yılda ortalama 3 bin TL. Sıfır km Alfa Romeo Stelvio garanti süresi 2/3/3.

Alfa Romeo Stelvio Fiyatı Nasıl?

Alfa Romeo Stelvio kaç para sorunun yanıtı da şöyle: Alfa Romeo Stelvio fiyatı baz fiyat olarak, 450 bin TL.

Alfa Romeo Stelvio Rakipleri Kimler?

Porshe Macan ve Mercedes-Benz GLC 250 modeli en yakın rakipler olarak sayılabilir.

Alfa Romeo Stelvio Yorumları Nasıl?

Alfa Romeo Stelvio kullanıcı yorumu bulmak zor. Zira, çok yeni. Ancak Otohaber Dergisi Nisan sayısında detaylı bir Alfa Romeo Stelvio test sürüşü incelemesi yapılmış. Biz de buradaki test pilotu Koray Kodal’ın Alfa Romeo Stelvio yorumlarını baz aldık. Ona göre, aracın malzeme ve işçilik kalitesi mükemmel ancak şerit takip asistanının opsiyonel olması, manuel şanzımana geçince dinamikliğin biraz kaybolması ve fiyatının yüksekliği negatif özellikleri.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here