90’ların En İyi Hatchbackleri

2
34220

90’lar hatchbackler için alışılmadık bir dönemdi. Otomobil üreticileri son teknolojiyle süspansiyon, şasi lastik ve motorlar üretiyorlardı. Ve bununla birlikte daha güçlü ve etkili hatchback tasarımları denemeye başladılar.

Motor Teknolojisi hızla gelişiyordu. 70 ve 80’lerin düşük verimli motorları daha iyi motorlara doğru geliştirildi.

Bununla birlikte, 90’ların turbo şarjlı arabaları, turbo gecikme olan problemlerle doluydu. İlk turbo şarjların modern muadillerine göre ağır pervaneleri ve ham yatakları vardı. Sonuç olarak, türbinin takviye oluşturmak için hıza ulaşması daha uzun sürdü; bu, sürücünün ayağını yere indirmesi ile motorun tepkisi arasında gecikmeye neden oldu.

Modern motor kontrol üniteleri de bebeklik dönemindeydi ve geleneksel bir distribütör ve bobinden daha güvenilir bir motor ve kıvılcım yönetimi yöntemi sunmakla görevliydi. Bununla birlikte, endüstri ilerleme hızına ayak uyduramadı, bu nedenle bu döneme ait otomobiller genellikle eski mekanik ve modern elektronik motor yönetiminin garip bir karışımına sahip oldular.

2000’ler geçmeden sizinle 90’ların en iyi hatchbacklerini paylaşmak istedik.

Citroen Saxo VTS

citroensaxo1

Ford Escort RS Cosworth

Ford Fiesta XR2i

Nissan Sunny GTi-R

Peugeot 306 GTi-6

Best hot hatchbacks 1990s-6

Renault Clio Williams

2 YORUMLAR

  1. Keşke Tofaşın kuş serisini içeren “Efsane T” adlı belgesel gibi bu araçların belgeseli çekilse de çekirdeğimizi kolamızı alıp izlesek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here