En son gelen makyaj ile, 4 Serisi sürüş deneyimini süspansiyonda yapılan ince ayarlarla geliştirdi. Ön ve arkada yenilenmiş LED farlarla güncelledi. Kabinde gelişmiş teknoloji ve daha kaliteli döşeme malzemeleri kullanmaya başladı.

Motorlar, performans ve sürüş

4 Serisi Cabrio, çok fazla ekstra ağırlığa sahiptir ve Coupe’den belirgin şekilde daha az çeviktir. Coupe versiyonu bir spor otomobil gibi hissettirirken, 4 Serisi Cabrio’nun daha konforlu sürüş hissiyatı yaşatmaktadır. Benzinli motorlar serisi, 182 beygir gücüne sahip 2.0 litrelik 420i ile başlıyor, bu da 0-100 km / s’yi 8,2 saniyede ve 143 mil / saat azami hıza sahiptir. 430i versiyonu, 0-100 km’yi 6.4 saniyede yapabilmektedir. 440i (sadece M Sport donanımı mevcut) 4 Serisini ciddi performans alemlerine götüren gerçek bir altı silindirli motora sahiptir ve 0-100 km / s 5.4 saniyede gelir.

Dizel giriş seviyesi 420d 188bhp’ye sahiptir. 6 silindirli 430d sizi 0-100 km hıza 5,9 saniyede ulaştırır. 435d motor yalnızca xDrive ile sunulur ve ekstra 4×4 çekiş, aracın 440i’den bile daha hızlı olduğu anlamına gelir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Katlanır metal tavanları olan bazı arabalarda, büyük tavan mekanizmalarını barındırmak için bombeli arka uçlar bulunur. Ancak BMW, üç parçalı bir tasarım ve karmaşık katlama mekanizması kullanarak bu sorunu aşmayı başardı. Tavan kapalıyken, araba Coupe’ye çok benziyor. Bu, yerini aldığı 3 Serisinden daha uzun, daha alçak ve daha geniş olduğu ve arka tekerlek kemerlerinin otomobilin en geniş noktası olduğu anlamına geliyor.

En son makyaj ile, önde ve arkada yeni bir LED ışık grubu seti ve ayrıca otomobilin önüne görsel olarak daha geniş ve daha sportif bir duruş kazandırdığı söylenen büyük bir hava girişi sağladı.

Otomobili üç donanım seviyesinde alabilirsiniz: SE, Sport ve daha agresif tamponlar, yan etekler ve detaylarla öne çıkan ve standart olarak mükemmel adaptif amortisörlerle birlikte gelen en üst seviye M Sport.

4 Serisi Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

İyi yerleştirilmiş bir ön göğüs ve büyük pratik kapı bölmeleri var. Sportif sürüş pozisyonu sayesinde aşağıda oturursunuz, ancak görüş alanı iyidir.  Arka koltuklar, coupe’deki koltuklardan daha dik konumlandırılmış, bu da katlandığında katlanan tavan mekanizmasına yer açmak için gereken ödünlerden biri. 1,8 metrenin üzerindeki insanlar, arkaya indirilirlerse kesinlikle mücadele edeceklerdir. Yine de çocuklar için harika bir yer ve beklediğiniz gibi standart olarak takılan Isofix koltuk ankrajları var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here