Yeni Seat Leon Plastikleri Azaltıyor: Pirinç Kabuğu

0
980
yeni çevreci seat leon

SEAT, yeni Seat Leon için plastikleri azaltmak için geri dönüştürülmüş pirinç kabuğu kullanacak.

SEAT, tahıl hasadının geri dönüştürülemeyen bir yan ürünü olan pirinç kabuğunu kullanarak daha çevreci bir Seat Leon üretiyor.

Yeni malzeme; bagaj kapağı, bagaj tabanı ve kabin tavan döşemesinde test ediliyor. Bagaj tabanındaki mevcut testler, yerini aldığı poliüretan ve polipropilenlerden daha hafif olan, genellikle geri dönüştürülmüş pirinç kabuğu için kullanılan plastiğin yüzde 20’sini ikame ediyor.

Yeni Seat Leon: Çevreci Otomobil

Çalışmalar yılda 12.000 ton pirinç kabuğunun geri dönüştürülmesini öngörüyor, bu da küresel kabuk atığı miktarını yüzde sekiz azaltırken daha döngüsel bir ekonomi yaratıyor.

SEAT İç Donanım Geliştirme Mühendisi Joan Colet “SEAT olarak araçlarımızı iyileştirmek için her zaman yeni malzemeler bulmaya çalışıyoruz ve bu anlamda pirinç kabukları, plastikleri ve petrol bazlı malzemeleri azaltmak için çalışmamızı sağlıyor. Parçalar daha hafif, bu da arabanın ağırlığını ve dolayısıyla karbon salınımını azalttığımız anlamına geliyor. Ayrıca döngüsel ekonomiyi teşvik eden ve daha çevreci bir ürün oluşturan yenilenebilir bir malzeme kullanıyoruz.” yorumunu yaptı.

seat leon

Seat Leon ve MoveToZero Politikası

Şu an yapılan testler, teknik ve kalite gereksinimlerinin orijinali ile aynı standartta olması için ne kadar kabuk kullanılabileceğini analiz etmekte. Bagaj tabanı, sertliğini ve gücünü kontrol etmek için küçük bir alanda yoğunlaşan 100 kg’a kadar dayanması gereken yük testlerine tabi tutuluyor. Isıya, soğuğa ve neme karşı direncini doğrulamak için bir iklim odasında termal testler de yapılıyor.

Teknolojiyi üreten mühendisler, çevreye özen göstermeye ve gelecekteki araçlarında plastik kullanımını azaltmaya ve 2050 yılına kadar sıfır karbon ayak izi elde etmeye kararlı. Şirket, sürdürülebilirlik stratejisi ve kurumsal misyonu MOVEtoZERO politikası çerçevesinde, çevreye olan etkisini en aza indirmeyi hedefliyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here