Volkswagen Touareg ile Akıllı Telefon: Uzaktan Kumanda İle Park

1
2262
volkswagen touareg ile akıllı telefon teknolojisi

Örneğin havaalanında çok katlı bir otoparktasınız. Uçuşun yola çıkmasından hemen önce… Dar park yerleri… Bu da arabayı durdurmak, bagajı boşaltmak, tekrar binmek, arabayı dar park alanına koymak ve sonunda kendinizi arabadan sıkıştırarak inmeniz anlamına geliyor. Volkswagen Touareg ile Akıllı Telefon uzaktan kumandalı Park Assist artık Touareg’deki bu işi devraldı.

Yeni sistemin temeli, Volkswagen’in Touareg için hala sunduğu Park Assist. Park Assist, park alanlarında yarı otomatik park etmeye izin veriyordu; araba aynı zamanda yarı otomatik olarak paralel park alanlarından çıkabiliyordu. Bu durumda sürücü gaza ve fren pedallarına basarken SUV direksiyonu devralıyordu.

Volkswagen şimdi bir adım daha ileri gidiyor. Çünkü uzaktan kumandalı yeni Park Asistanı artık ilk kez tam otomatik olarak çalışıyor Başka bir deyişle motoru ve freni de kontrol ediyor.

Yeni sistem iki çalışma modu sunuyor

İlk modda, sürücü araçta oturmaya devam ediyor ve sistemi çalıştırıyor.

İkinci modda ise sürücü Touareg’den iniyor ve park manevrasını akıllı telefonunu kullanarak kontrol ediyor.

Her iki durumda da, SUV bağımsız olarak park alanına ileri veya geri yönde girip çıkıyor. Dahası, bunu her tür park yerinde yapabilirsiniz.

Volkswagen Touareg ile Akıllı Telefon teknolojisi

Volkswagen Touareg ile Akıllı Telefon özelliğinin birleştiği bu özellikte; sürücü park etmeden önce araçtan iniyor. Sürücü daha sonra akıllı telefonunu ve VW Remote Park Assist Plus uygulamasını uzaktan kumanda olarak kullanıyor.

İşleyiş şekli ise şöyle: burada da sürücü bilgi-eğlence sistemi ekranındaki “P” alanına dokunarak park yeri aramasını etkinleştirir. Sürücü yine sunulan park alanlarından birini seçer. “Frene basın ve düğmeyi basılı tutun veya uzaktan kumanda ile Park Yardımı’nı seçin” ekranı görüntülendiğinde, ikinci seçeneği seçerler: Uzaktan kumandayla Park Yardımı.

Sürücü seçeneğe dokunur, aracın anahtarını alır, araçtan iner ve ardından uygulama üzerinden park etme manevrasını etkinleştirir. Bunu yapmak için, sürücü akıllı telefondaki “Sürüş” düğmesine basar – bu düğme neredeyse araçtan uygulamaya aktarılır – ve park etme başlar. Burada güvenlik nedeniyle “Sür” düğmesine sürekli basılması gerekir. Böylece bir park alanına girme işlemini tamamen otomatik olarak gerçekleştiriyor.

2. El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here