Ford Kuga Detaylı İnceleme

1
3699
Ford Kuga

Ford Kuga modeliyle Türkiye’de bir türlü hak ettiği başarıyı yakalayamıyordu. Çünkü motor-şanzıman seçenekleri pazarımız için uygun değildi. Ama artık öyle bir problem yok gibi görünüyor. Bakalım yeni Kuga, şeytanın bacağını kırabilecek mi?

Ford’un yeni SUV tasarım dili ile yenilenerek daha cesur ve şık bir görünüme kavuşan Kuga, 2008 yılından beri üretiliyor. 2012’de tanıtılan ikinci nesille birlikte ödüllü EcoBoost motorlara da kavuşan Kuga; özellikle ülkemizde 1.6 lt ve altında dizel-otomatik kombinasyonunu sunmuyor oluşuyla satış anlamında rakiplerinin gerisinde kalıyordu. Geçirilen makyaj operasyonunun araca en büyük katkısının, 1.5 lt’lik dizel motorla kombine edilen otomatik şanzımanlı versiyonu olduğunu söyleyebiliriz.

Güçlü bir görünüme kavuşan yeni Kuga; Ford’un yeni SUV tasarım yaklaşımını EcoSport ve Edge modelleriyle paylaşıyor. Yeni trapezoid ızgara ve altında yer alan daha küçük ızgaranın yanlarında LED gündüz farları ve şık görünümlü yeni sis farları yer alıyor. Yeniden tasarlanan stop lambaları ise sportif görünümü tamamlayarak araca dinamizm katıyor.

Ford Kuga
Ford Kuga

Ford Kuga – Sezgisel Kabin

Yenilenen Kuga’nın iç mekânı, yolculara ve sürücüye daha ergonomik, şık ve konforlu bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Sezgisel hale getirilen direksiyon ve klima kumandalarında; artık daha az sayıda ve daha kolay ayırt edilebilen butonlar yer alıyor. Titizlikle tasarlanmış iç mekânda; daha sade kontrol butonlarına yer verilirken; birçok özellik de SYNC3 sistemiyle birlikte 8.0 inçlik dokunmatik ekrandan kontrol edilebiliyor.

Direksiyon, soğuk havalarda konforu artırmak için ısıtmalı deri opsiyonuyla sunulurken; otomatik şanzımanlı Kuga modellerinde yer alan direksiyona monte edilmiş tuş takımı ile sürücülerin ellerini direksiyondan ayırmadan vites geçişlerini manuel olarak yapabilmelerine imkân veriliyor.

Ford Kuga
Ford Kuga

2017 model Ford Kuga, Türkiye’de Style, Titanium ve ST-Line olmak üzere üç donanım seviyesi ile sunuluyor. Style donanım seviyesiyle başlayan Ford Kuga’da birçok teknoloji ve fonksiyonel özellik standart olarak sunulurken; opsiyonel jant seçeneği ve aksesuarlar ile aracın kişiselleştirilmesine de imkân veriliyor. ST-Line donanım seviyesi ise sportif görünüm ve spor süspansiyonu ile öne çıkıyor.

Ford Kuga Motor Seçenekleri

Yeni 1.5 lt hacmindeki turbo beslemeli Duratorq TDCi dizel motorun ilk kez sunulduğu Ford’un SUV modeli Kuga; hem manuel hem de Powershift otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Yeni 120 HP 1.5 lt TDCi motor ve manuel şanzıman kombinasyonu önceki 2.0 lt TDCi motorun yerini alıyor. Ford, bu yeni motorda yakıt verimliliğini yaklaşık yüzde beş geliştirerek aynı gücü üretirken; ortalamada 4.4 lt/100 km yakıt tüketimi ve 115 g/km CO2 emisyon değerine ulaşmış. Türkiye’de en çok satılması düşünülen Kuga motor seçeneği olan 1.5 lt TDCi; ünite ile altı ileri PowerShift otomatik şanzıman kombinasyonu ise 120 HP güç ve 300 Nm’lik tork değeri sunuyor. Bu motorun tüketimi 4.8 lt/100 km ve emisyonuysa 124 g/km.

Ford’un diğer modellerinde olduğu gibi Kuga’da dinamik bir sürüşe sahip. Alt devirlerden itibaren hissedilen tork, uygun şanzıman oranlarının da yardımıyla esnekliği artırıyor. Altı ileri çift kavramalı otomatik şanzımanın vites geçişleri seri ve sarsıntısız olurken, motorla uyumu da başarılı.

Ford Kuga Sürüş Dinamikleri

Yenilenen Ford Kuga’nın direksiyon sistemi de sınıfının en iyilerinden biri. Yoldaki durumları net şekilde sürücüye bildiren sistem; sizden gelen tepkileri de ön tekerleklere çok hızlı şekilde iletiyor. Orta sertlikteki süspansiyon, yol tutuş konusunda sınıfının gerisinde kalmıyor fakat bozuk zeminlerde kabinde rahatsızlık yaratabiliyor. Yüksek yapısı nedeniyle hızınız arttığında rüzgâr sesini içeri alan Kuga’nın dizel motor sesi ise iyi yalıtılmış. Yeni Ford Kuga’da sunulan tek benzinli versiyon olan 1.5 lt’lik Ecoboost motor ise Türkiye’de otomatik şanzıman kombinasyonuyla sunuluyor.

182 HP güç ve 240 Nm torka sahip bu motor seçeneğinde dört tekerlekten çekiş özelliği standart olarak sunuluyor. Ford Kuga’da 1.5 lt Ecoboost motorda sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi; her tekerleğe gönderilen torku 20 salisede, yani göz kırpma hareketinden 20 kat daha hızlı şekilde ayarlayarak, özellikle kaygan zemin şartlarında sürüşü ve çekişi optimize ediyor. Bu teknoloji yalnız ihtiyaç duyulduğu durumlarda etkinleşerek, daha rahat yol koşullarında yakıt tasarrufu da sağlıyor.

Yenilenen Ford Kuga’da Titanium ve ST-Line donanımlarında sunulan SYNC3 multimedya sistemi, araç içi bilgi ve eğlence sistemi olarak sesli kontrol sistemini sunuyor. Kuga’da ilk kez sunulmaya başlanan Apple CarPlay ve Android Auto ile 8.0 inçlik dokunmatik ekrandan; akıllı telefonlarda yer alan birçok uygulamaya da ulaşılabiliyor.

Ford Kuga, sahip olduğu asistan teknolojileriyle sürüşü ve park etmeyi kolaylaştırıyor. Ultrasonik sensörleri kullanarak çalışan gelişmiş otomatik park sistemi; sürücünün direksiyona dokunmadan sadece gaz ve fren pedalı kontrolüyle dikey ve paralel boşluklara park edebilmesini sağlıyor.

Sürüş Asistanları

Yenilenen Kuga’nın önemli güvenlik önlemlerinden biri de şehir içinde aracın önüne çıkabilecek araçlara karşı hızlı şekilde devreye giren aktif şehir içi güvenlik sistemi. Bir önceki nesil Kuga’da 30 km/s altındaki hızlarda çalışan sistem; yenilenen Kuga’da 50 km/s ve altındaki hızlarda aktif şekilde çalışıyor. Radar sistemleri, aracın önünde seyir halinde olan araç ile aradaki mesafeyi kontrol ederek; gerekli durumda fren pedalına sürücü tarafından herhangi bir basınç uygulanmaması durumunda; motor torkunu otomatik olarak keserek fren pedalına basınç uyguluyor ve aracı durdurarak olası çarpışma riskinin yada şiddetinin azaltılmasına destek oluyor.

Yeni özellikleriyle konforlu bir sürüş vaat eden Kuga, hayatı daha da kolaylaştırıyor. Elektrikli park freni tek tuşla aracınızı güvene alıp orta konsolda daha fazla saklama alanına yer açarken; kapı kilidi göstergesi sürücülere bir bakışta kapıların kilitli olup olmadığını görme imkânı sağlıyor.

Ford’un yeni nesil MyKey teknolojisi, Kuga sürücülerine, araçlarını başka sürücülere verdiklerinde anahtarı programlayabilme; bu sayede gelen çağrıları engelleme, üst hız limitini sınırlama; sürücü asistanını ve güvenlik özelliklerini devre dışı bırakmaya izin vermeme; müzik sisteminin maksimum ses düzeyini düşürme ve araçtakilerin emniyet kemerlerini takmamaları durumunda müzik ve ses sistemini tamamen devre dışı bırakma olanağı tanıyor.

Geliştirilmiş MyKey sistemi gerek hız sınırlandırıcı, gerek hız uyarıcı ayarlarında eski MyKey teknolojisine göre daha fazla sayıda seçenek sunuyor. Yeni Kuga’da ilk defa sunulan Ford’un ayarlanabilir bi-xenon far sistemi; ise ortamın aydınlık düzeyini algılıyor ve yeni bi-xenon farların hüzme açısını aracın hızına; manevra açısına ve öndeki cisimle arasındaki mesafeye bağlı olarak yedi ayardan birine ayarlayarak görüşü optimize ediyor.

Sonuç

Yenilenen Ford Kuga’ya makyajla birlikte gelen en büyük yenilik, kuşkusuz ki 1.5 litrelik dizel motora gelen otomatik şanzıman olmuş. Bu yenilik Kuga’nın sınıfında tekrar iddialı konuma gelmesini sağlayacaktır. Ayrıca dinamik sürüşü, zengin donanım listesi ve tutumlu motoruyla bu sınıfta beklenilenleri karşılayan yenilenen Kuga; 117 bin TL’lik başlangıç fiyatıyla da iddiasını kuvvetlendiriyor. Kuga fiyatlarına ek olarak dizel-otomatik modelin fiyatını eklemek gerek. Kuga dizel otomatik fiyatı, Style paketiyle 123 bin 350 TL.

Ford Kuga İlanları

Ford Kuga Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 5.1 lt/100 km
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 4.6 lt/100 km
Karma Yakıt Tüketimi 4.8 lt/100 km
Test Yakıt Tüketimi 6.1 lt/100 km
CO2 Emisyonu 124 gr/km

Ford Kuga Performans
Motor Hacmi 1598 cc
0-100 km/s Hızlanma 12.4 sn
Maksimum Hız 171 km/s
Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Ford Kuga Boyutlar
Uzunluk 4524 mm
Genişlik 1838 mm
Yükseklik 1701 mm
Dingil Mesafesi 2829 mm
Bagaj Hacmi 406 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 60 lt
Boş Ağırlık 1605 kg
Lastik Boyutu 235/50 R18

1 YORUM

  1. Titanium paket için istenen fiyat 141000 tl yani style paket ile arasında 18bin tl fark var ki vergiden kaynaklanıyor diyorlar yani %60 dilimi ama aracın net fiyatından 1000 avro düşseler vergi dilimi %50 ye inip daha alınabilir bir hale gelir ki o zaman alınır işte fakat bu haliyle bu fiyata alınası bir araç kesinlikle değil.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here