Volvo Cars İsveç’te Tekrar Üretime Başladı!

0
5170

 

Volvo Cars, koronavirüs pandemisi nedeniyle çalışanların sağlığını korumak için Belçika fabrikasının 5 Nisan’a kadar, İsveç ve ABD’deki fabrikaların 26 Mart-14 Nisan’da kadar üretime ara vereceği belirtmiş daha sonra 20 Nisan tarihine kadar uzatma kararı almıştı. Volvo Cars, salgın nedeniyle verilen kısa bir aranın ardından 20 Nisan Pazartesi günü İsveç, Torslanda’daki fabrikasında yeniden üretime başladı.

İsveç’teki ofis binaları, toplantı odaları, ofis alanları ve restoranlarda sosyal mesafeye dikkat edilerek yeniden ayarlandı. Tüm tesisler hijyen kurallarına uyularak kapsamlı bir şekilde temizlendi. Ayrıca ana girişlerde gönüllülüğe tabi olacak şekilde ateş ve nabız oksimetre kontrolleri yapıldı. Alınan bu önlemler ile çalışanlar yeniden işinin başına geçerken firmada ara verdiği üretime kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Volvo Cars, tedarik zincirindeki aksaklıkları gidererek üretimin devamlı olması sağladı. Torslanda’daki üretim hacmi, mevcut siparişlerin yanı sıra pazardaki talep de göz önüne alınarak yeniden ayarlanacak.

Håkan Samuelsson President & CEO

Volvo Cars’ın CEO’su Hakan Samuelsson, “Şu anda şartlar izin veriyor ve bizim operasyonlarımızı yeniden başlatma yönünde, çalışanlarımıza ve tedarikçilerimize karşı bir sorumluluğumuz bulunuyor. Topluma yardımcı olmak için yapabileceğimiz en iyi şey, şirketi yeniden işe başlatmanın en güvenli yollarını bulmaktır. Böylece insanların hem sağlığını hem de işlerini korumuş olacağız” dedi.

Volvo Cars’ın küresel üretim ağındaki diğer tesislerde ise durum şöyle: Belçika’nın Ghent şehrindeki fabrika 20 Nisan Pazartesi günü yeniden açılacak, ancak üretim gücü azaltılacak. Şirket ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki fabrikasını da 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden açmayı planlıyor. İsveç, Skövde’deki motor fabrikası ve Olofström’deki gövde parçaları üretim tesisi, haftalık olarak üretimlerini planlamaya ve diğer tesislerin ihtiyaçlarına göre üretimlerini ayarlamaya devam edecekler.

İkinci el Volvo ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here