Aylardır tüm şirketler, yatırım hamlelerini birer birer açıklamaya devam ediyor. Yatırım hamlelerini açıklayan şirketlerden birisi de Volkswagen otomotiv şirketi oldu. Volkswagen’den yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım hamlesi geldi. Bu yatırımın şirketin üzerinde çalıştığı yeni ID.3 ve önümüzdeki senelerde satışa çıkacak SUV modelleri açısından alındığı düşünülmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen’in yeni elektrikli ve fütüristik modeli ID.3 hakkında detaylar ortaya çıkmıştı. Şimdi de Volkswagen şirketi bu aracın makyajlı bir varyasyonu üzerinde çalışmalar yapıyor. Donanım ve yazılım alanlarında oldukça büyük güncellemeler geleceği konuşulan bu model haricinde bir yatırım hamlesi daha mevcut. Volkswagen Wolfsburg’ta bulunan fabrikasına oldukça fazla bir bütçe ayırıyor.

Wolfsburg Fabrikasına Dev Yatırım!

Volkswagen’den Yaklaşık 500 Milyon Dolarlık Yatırım Hamlesi!

Şirketin ana üretim merkezlerinden olan Wolfsburg’daki fabrikasına Volkswagen’den 500 milyon dolarlık yatırım hamlesi geldi. Yapılan açıklamaya göre şirket 2025 yılında bu fabrikaya 485 milyon dolar bir yatırım yapacak. ID.3 modeli şu anda kısmı üretim olarak adlandırılsa da bu yatırım hamlesiyle beraber seri üretime geçecek. Bu sayede 2023’ten itibaren yollarda olacak.

Yatırım Hamlesiyle Beraber Tamamen Yeni Bir SUV

Volkswagen

Yapılan yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım hamlesi sonrasında Volkswagen otomotiv şirketi yeni bir SUV modelin geleceğini de açıkladı. Ek olarak yapılan yeni basın açıklamasında bu SUV modelin geleceğinden bahsedildi. Söz edilen araç, şirketin ana yatırımını yaptığı Wolfsburg fabrikasında üretilmesi söz konusu oldu. Ayrıca MEB platformunun MEB+ olarak güncellenen versiyonundan faydalanacak.

Volkswagen CEO’su Thomas Schafer “Dünya’da SUV segmentindeki en popüler araçlardan birisi Tiguan modelimizdir. Yeni çıkacak model ise ID.4 ve ID.5 modellerimizi tamamlayacak bir model olacak. Bu yeni SUV sayesinde pazardaki araç seçeneklerimizi genişleterek kullanıcılara daha fazla seçenek imkanı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Volkswagen’in MEB ve MEB+ Mimarisi  

Volkswagen tasarım

Volkswagen’den 500 milyon dolarlık yatırım hamlesi geldiğinden bahsetmiştik. İşte Volkswagen’in yatırımlarının en büyük sebebi MEB ve MEB+ mimarisidir. Bu mimari temelinde elektrikli araçların tek bir şarjla çok daha uzun menziller kat edebilmesi amaçlanıyor. Böylece çalışmalar neticesinde Volkswagen’in elektrikli araçları 700 kilometreye kadar çıkan menzil kapasitesi sunması bekleniyor. Gelecekte sunulacak bu pil teknolojisi Volkswagen şirketinin Salzgitter fabrikasında üretilecek.

Sıfır Kilometre Volkswagen Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here