Volkswagen Türkiye

Almanya’nın önde gelen otomobil şirketlerinden Volkswagen’in (VW), Manisa yakınlarında fabrika kurmayı planladığı projeyi corona salgını nedeniyle feshedildi. Şirketin Wolfsburg’daki genel merkezi yaptığı açıklamada, “Bu karar bağlamında korona krizi nedeniyle, otomobillere yönelik küresel talebin düştüğünü” belirtti. Açıklamada, projenin bir süredir askıya alındığı ve artık projenin tamamen iptal edilmesine karar verildiği vurgulandı. Volkswagen Türkiye projesinin  2020/2021’de devam edip etmeyeceğine karar vermesi bekleniyor.

Volkswagen Türkiye için Büyük Yatırım

Yaklaşık 1 milyar Euro yatırım ve tahmini yıllık 300 bin araç üretim kapasitesiyle yaklaşık 4.000 kişiye istihdam yaratabilecek tesisin Manisa’da kurulması planlanıyordu. Tesisin inşaatına 2020 sonunda başlaması planlanıyor ve 2022’de üretime başlaması bekleniyor. Fabrikada Volkswagen Passat ve Skoda Superb modellerinin üretilmesi bekleniyor. Volkswagen geçen yıl 2 Ekim’de Manisa’da 943 milyon TL sermaye ile “Volkswagen Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” adında bir şirket kurdu. Ticaret Siciline kayıtlı şirketler fabrika kuranlar olarak kabul edildi. .

123. Fabrikası Olacaktı

Volkswagen’in Emden, Zwickau ve Hannover fabrikalarında elektrikli modellerine yer açma hedefi ile geçen yıl yeni bir fabrika ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Manisa’dan vazgeçilmesi ile birlikte, bu iki modelin üretimine Slovakya’nın Bratislava kentindeki tesiste devam edileceği kaydediliyor. Öte yandan, VW’nin 123’üncü fabrikası unvanını taşıyacak Türkiye fabrikasının yıllık araç üretim kapasitesinin ise 300 bin adet olması öngörülüyordu.

Proje Neden Ertelendi ?

Volkswagen’in Manisa’daki yeni fabrikası, Ekim ayından itibaren Suriye’nin kuzeydoğusundaki “Alman Harekatı” nın tepkisi nedeniyle ertelenen “Barış Pınarı” tanımını yapmaya karar verdi. Ancak şirket bugüne kadar bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Satılık VW Binek Modelleri için Tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here