Volkswagen’in bana göre Touareg‘e nazaran bir sınıf altı Tiguan Allspace  kendinden gayet iyi söz ettirmeyi başarmış gibi gözüküyor.  Aynı soruyu Tiguan Allspace içinde soralım. ” Bir SUV’den ne beklenir?“. Rahat ve keyifli yolculukların yanı sıra geniş bir bagaj hacmini de beraberinde getiriyorsa, üstelik üçüncü sıra 7 koltukta varsa tam olarak SUV diyebiliriz.

2. El Vw Touareg Modelleri için Tıklayınız

1. GENEL TASARIM

 

Led Farlar ve Stoplar

Yüksek teknolojili, enerji tasarruflu LED “mid” farlar, gece, yağmurlu veya sisli havada daha iyi bir görüş elde etmenize yardımcı olabilir ve trafikteki diğer sürücüler için daha iyi bir görüş sağlar. Ek olarak, dinamik uzun far destek sistemi (“Dynamic Light Assist”) ile birleştirildiğinde, bu farlar karşıdan gelen trafiği otomatik olarak algılar, yalnızca aracın bulunduğu alanı karartır ve uzun huzmeli farlarla aydınlatmaya devam eder. Yaklaşan sürücüyü rahatsız etmeden yolculuğa devam edersiniz.

Aynı verimli ve dayanıklı LED teknolojisine sahip stop lambaları da yüksek tepki hızları ve parlaklıklarıyla arkadan gelen sürücülerin daha erken uyarılmasını ve bu sayede aktif güvenliğin artırılmasını sağlar.

R-Line

R-Line dış donanım detayları:

  • C formuna sahip R-Line ön tampon.
  • R-Line arka tampon üzerinde parlak siyah difüzör ve trapez formunda krom egzoz dekorları Tiguan Allspace’ e farklı bir hava katmış
  • R-Line arka tavan üstü şık bir spoyler.
  • Gövde renginde genişletilmiş kapı altı paneller.

2. Konfor & İç Dizayn

 

Alışılmışın Dışında Genişlik

Yepyeni, lüks ve ferah iç mekan. Tiguan Allspace size çok çeşitli gerçek seyahat konforu sunar. Üçüncü sıra koltuklar sayesinde 7 koltuk haline geliyor ve bagaj kapasitesi 760 litreden 1.920 litreye yükseltilebiliyor.  Ayrıca üçüncü ve ikinci sıra koltukların dış koltuklarını yerde katlamadan katlayabilirsiniz, uzun valiz için yer açmak için sadece bir hareket gerekli.

Easy Open/Close

tiguan allspace

Bagaj kapağının kolay açılması / kapatılması “Easy open / close” ile, Tiguan Allspace’i seçtiğinizde ve ayağınızı arka tamponun altından hafifçe kaldırdığınızda bagaj kapısı otomatik olarak açılacaktır. Eşyalarınızı bagaja koyduktan sonra bagaj kapısını kapatmak da aynı derecede kolaydır.

3. Teknik Özellikler

TSI Motor

Turboşarjlı Kademeli Enjeksiyon “TSI” teknolojisi, turbo boşluğuna sahip olmayan, en alt devirlerde dahi devreye girebilen hafif ve etkin bir egzoz turboşarjı ile Volkswagen‘in geçmiş FSI motorlarından gelen direkt benzin enjeksiyon sistemini birleştirir. Bu sayede çok daha küçük motor hacimlerinden, çok daha fazla beygir gücü (PS) ve çekiş gücü (Tork) elde edilir.

ACT

Aktif Silindir Yönetimi “ACT”, yolculuğunuz sırasında nispeten düşük bir motor gücüne ihtiyacınız olduğunda, sahip olduğu dört silindirden ikisini devreden çıkararak ultra düşük bir tüketim moduna geçer. Bu sayede ortalama %16 daha az yakıt sarfiyatı elde edilebilmektedir. Bu da büyük aileler için önemli bir detay.

4. Güvenlik

Trafik Sürüş Asistanıyla Daha Rahat Yolculuk

Trafikte Sürüş Asistanı “Traffic Jam Assist” ve Şerit Takip Asistanı “Lane Assist” sayesinde Tiguan Allspace, dur-kalk trafikte öndeki aracı takip eder ve şeridinde kalmaya devam eder. Böylece trafik, sizin için sıkıntıdan keyfe dönüşür.

 

VW Tiguan Allspace Modelleri İçin Tıklayınız

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here