Volkswagen Logosunu Neden Değiştirdi?

10
7574
volkswagen_logosunu_degistirdi_iste_yeni_logonun_detaylari_1568125436_6153

Volkswagen logosunu değiştirdi! Yeni Volkswagen logosu nasıl? VW logo değişikliğini neden yaptı? Yeni VW logosunun farkı ne?

Volkswagen Logosunu Neden Değiştirdi?

Volkswagen logosunu değiştirdi. Markalar, çeşitli sebeplerle zama içinde logo değişimine gidebiliyorlar. Bir markanın tarihinde onlarca kez logo değişimine rastlanabilir. Ancak otomotiv endüstrisinde logo değişimi, önemli bir konudur ve çok geniş bir pazarda çok büyük bir değişim anlamına gelir ki bu da epeyce zahmetlidir. Peki, Volkswagen logosunu neden değiştirdi?

VW Logosundaki Değişikliğin Nedenleri

Öncelikle bildiğimiz VW logosu da öyle çok eski değil. VW logo ve amblem değişimine 2010 yılında da gitmiş, şimdi her yerde gördüğümüz logosunu inşa etmişti.

Daha Dijital Bir İmaj İstiyor!

Volkswagen LogolarıMarka, 2020 itibariyle daha genç, daha modern olmak istiyor. Ama en çok da markanın odaklandığı bir dijitalleşme noktası var. Volkswagen artık Dijital ve elektrikli olmak üzere kendine yeni bir çağ çizmek istiyor. 2020’den sonraki hedefi de zaten filosunu tamamen elektrikli kılmak. Peki, “eski Volkswagen’in nesi var Allah aşkına” diyenler için açıklamaya devam edelim…

Dizel Sakandalı İle Anılmak İstemiyor!

VW LogosuVW logo değişiminde bir marka lekesi var efendim; markanın adına bir skandal lekesi bulaştı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıllarda dizel skandalı yaşanmıştı. Ha! dizel emisyon değerlerinde hata veren sadece VW miydi, hayır. Ama nedense Volkswagen dizel emisyon skandalı çok daha fazla duyuldu. Öyle ki, marka söz konusu olduğunda bu sakandalı anımsamamak imkansız hale geldi. Şimdi, marka yetkilileri hem bunun izlerini silmek istiyor hem de dijitalleşme ve elektrikli olma yolunda kendine yeni bir nefes vermek istiyor.

Yeni VW Logosu Ne Zaman Kullanılacak?

Yeni GolfYeni logoyu Wolfsburg şehrindeki merkez binasında göreceğiz. Dünya genelinde 70 bin Volkswagen ofisi var ve hepsinde logo değişimi başlayacak.

VW yeni logosunun kullanılacağı ilk model ise 2020 yılının başlarında satışa sunulması planlanan sekizinci jenerasyon Golf olacak.

 

 

10 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here