Volkswagen Fabrika Garajı: Mühendislik Harikası

1
2017
volkswagen-fabrika-kule
volkswagen-fabrika-kule

Volkswagen fabrika garajı ile bir alman mühendislik harikasına sahip. Bu garaj için dışardan bakanlar kendilerinin de araçlarını park edebilecekleri bir yer olduğunu tahmin edebilmekte. İki “araba kulesi” görüntüsünün şaşırtıcı bir dairesel park tesisini tasvir ettiği iddia edildi. Bu gerçek mi yoksa sahte mi? Buna daha yakından bakacağız.

Oto Park Görünümü Doğru Ancak Volkswagen Fabrika Garajı İçin

volkswagen-fabrika
volkswagen-fabrika

Bu “araba kuleleri” gerçektir ve Almanya’nın Wolfsburg kentindeki Autostadt’ta (“araba şehri” olarak bilinir”) bulunmaktadır. Autostadt, o şehirdeki Volkswagen fabrikasının yanında bir ziyaretçi merkezidir. Kuleler kendiliğinden park yapıları değil, daha çok yeni üretilen Volkswagens için konutlar. Oraya yeni arabalar park edilirken, oraya “park yeri” denmesi bazı insanları yanıltarak oranın halka açık bir park alanı olduğuna inandırdı. Autostadt’ın web sitesinde ayrıntılar belirtilmektedir.

Volkswagen Fabrika Garaj Kulesinin Özellikleri

volkswagen-fabrika-garaj
volkswagen-fabrika-garaj

Autostadt şehrinin iki simgesi, iki CarTowers (Oto kule) klimalı panoramik cam asansörde keşfedilebilir. Her biri 400 yeni araç barındıran bu camlı, çok katlı garajlar, Autostadt’taki araç teslimatının kalbidir. İçeride, patentli teknoloji, yeni Volkswagen araçlarının saniyede iki metre hızla park alanlarına girip çıkmasına yardımcı oluyor.

Bu 200 fit uzunluğundaki cam silolar, 700 metrelik bir yeraltı tüneli aracılığıyla doğrudan Volkswagen fabrikasına bağlanıyor. Arabalar kulelerde saniyede 1.5 metre yukarı taşınıyor. Bazı Avrupalı ​​müşteriler, yeni satın alınan Volkswagens’i, cazibe merkezine girişi de içeren Autostadt’tan alma seçeneğine sahiptir.

Kuleler 2000 yılında inşa edildi ve bildirildiğine göre yılda 1,2 milyon ziyaretçi alıyor. Sayıdan da anlaşılacağı üzere önemli bir turistik cazibeyi de barındırıyor. Ziyaretçilerin kulelerden seyir terasına götürüldüğü yaklaşık 15-20 dakika süren turlar var. Araba tutkunuysanız ve bir Almanya seyahati planladıysanız BMW müzesi rotasının yanına Volkswagen fabrika kulesini de koyabilirsiniz.

Sonuç Olarak

volkswagen-fabrikası
volkswagen-fabrikası

Üretilen arbaların park edildiği dairesel bir araba kulesinin görüntüsü gerçektir. Almanya, Wolfsburg’da bulunur ve Autostadt olarak adlandırılır. Halka açık bir park yeri değil, Alman otomobil şirketi Volkswagon tarafından yeni arabaları depolamak için kullanılan bir kuledir. Ziyaretçiler, bir gözlem güvertesine kadar yavaşça hareket eden cam kabinli asansörde kuleleri gezebilirler.

2.El Volkwagen İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here