Günün Klasik Seçimi: Uygun Fiyatlı Bir Shelby

0
1247
shelby
shelby

Shelby adı, koleksiyoncu araba hobisindeki en güçlü isimlerden biridir ve Cobra’lardan Mustang’lere kadar Shelby rozeti takan arabalar en çok arzu edilenler arasında. Ancak, ne yazık ki çoğumuz için en pahalı olanlar arasında olma eğilimindedir.

Shelby Efsanesi

shelby-charger
shelby-charger

Shelby gizeminin içine, fiyatın bir kısmına sunulan heyecan verici ve nadir arabaları sunan bir tür arka kapı var. O arabalar, Shelby Dodges. Tüm Shelby / Dodge ortaklığı, Lee Iacocca’nın 1978’de Ford’dan Chrysler’e taşınmasından sonra gerçekleşti. Iacocca, Shelby’yi Ford günlerinden tanıdı ve bazı Chrysler arabalarının performans imajını yükseltmek için onunla işbirliği yaptı.

İlk modeller hızlı ama çirkin Omni GLH ve GLHS idi. Ancak kısa süre sonra sevilen Dodges ve bizim günün seçimimiz olan 1986 Dodge Charger ile takip edildi. Bu Şarj Cihazı, Lithia Springs, Georgia’daki bir bayi tarafından temsil edilen tamamen orijinal bir örnektir. Parlak Gümüş boya şeridi ile orijinal Santa Fe Mavisiyle ve orijinal Mavi ve Gümüş  kumaş koltuklarıyla tamamlanan bu araba, muhteşem bir hayatta kalan gibi görünüyor. Hem boya hem de iç mekan, görünür bir sorun olmadan harika bir şekle sahip görünüyor.

Kaputun Altında Neler Var?

dodge-klasik
dodge-klasik

Kaputun altında, bu Şarj Cihazı, çok portlu enjeksiyonlu orijinal 2.2 litrelik SOHC sıralı 4 silindirli turboşarjlı motora sahiptir. Stok formundaki bu motor, 146 beygir gücü ve 168 pound-feet tork geliştirdi, bu da otomobilin 200 km / saat hıza ulaşmasına ve 0’dan 60’a sprint’i 7.8 saniyede tamamlamasına izin verdi, bu o zamanlar oldukça hızlıydı.

Satıcı, bu aracın şarj cihazının tam olarak servis edildiğini, yeni sürücü tarafı CV eklemlerini aldığını ve ayrıca servis geçmişiyle birlikte geldiğini belirtiyor.

Gerçek Bir Zaman Kapsülü Shelby

efsane-dodge
efsane-dodge

Arabanın alt tarafındaki resimler, kusursuz bir şekilde bakılan ve herhangi bir pas belirtisi olmayan bir arabayı göstermektedir. Yalnızca 75.000 orijinal mil ile bu araba gerçek bir zaman kapsülüdür.

Öyleyse, her zaman gerçek bir efsane geçmişine sahip olmayı arzuladıysanız, ancak her zaman gerekli paraya sahip değilseniz, 14.995 $ ‘lık talep edilen bu Dodge Charger, o özel Shelby sahipleri kulübüne bilet olabilir.

Ek olarak, bu Future Collectors Otomobil Fuarı için mükemmel bir otomobil. Bunu FCCS’de görmek isterseniz, kalabalığın favorisi olacağını  garanti edebiliriz.

 

 

Klasik Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here