Porsche markası, 2005-2019 yılları arasında tasarladığı 15 Porsche aracı, proje aşamasının ötesine geçmeden ortaya çıkararak gizli arşivlerinin kapılarını bizlere açıyor.

Görülmemiş 15 Porsche

“Porsche Görülmemiş”: Bu büyüleyici başlık altında, Stuttgartlı üretici bugünlerde daha önce kamuoyunun görmediği bir dizi projeyle perdeyi kaldırıyor. Birkaç gündür Alman markası, sosyal ağlarda yayınlanan gizemli fotoğraflarla hayranların ve uzmanların merakını uyandırdı. Bunlar, şüpheye yer bırakmayan minimum metinle, bazen agresif, bazen ilgi çekici formlara sahip modellere bir bakış sunuyordu. Porsche, Weissach mühendislerinin çılgın hayal gücünden doğan 15 Porsche modelin görüntülerini ve teknik açıklamalarını yayınlayarak bekleyişin sonunu getiriyor.

Tasarım Mağarasına Bir Bakış

Söz konusu çalışmalar, “Spin-off”, “Küçük asiler”, “Hiper arabalar” ve “Sırada ne var?” Böylece Porsche, ilk tasarımdan seri üretime hazır bitmiş modele kadar tasarım sürecine özel bir genel bakış sunar (resmi web sitelerinde daha ayrıntılı olarak görülebilir).

Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, “Dünyanın her yerinden insanlar spor otomobillerimizin zamansız ve yenilikçi tasarımını seviyor” diyor. “Vizyoner tasarım çalışmaları bu başarının temelini oluşturuyor: Yarının Porsche tasarımı için fikir rezervi sağlıyor ve güçlü geleneğimizi geleceğin devrim niteliğindeki teknolojileriyle birleştiriyorlar.”

Çizimden Prototipe 15 Porsche

15-porsche
15-porsche

Tasarım süreci bir eskizle başlar. Bu, bir sonraki adımda 3B model biçiminde görselleştirilir. Bir fikrin daha da geliştirilmesi gerektiğinde, 1: 3 ölçekte küçük modeller üretilir, ardından 1: 1 ölçekte sert modeller üretilir.

Style Porsche başkan yardımcısı Michael Mauer, “Sanal dünya ilk adımdır, ancak her şeyden önce bir arabanın küçük, büyük veya şaşırtıcı oranlara sahip olup olmadığını anlamak için gerçekte alışılmadık modelleri deneyimlemelisiniz” diyor. Farklı stil biçimleriyle birden fazla modelin geliştirildiği bir üretim aracının geliştirilmesinden farklı olarak, “vizyon” projeleri ise, ana fikrin baş kahramanı olarak hizmet eden tek bir modele odaklanır.

Gelecekle Bir İlişki

15-porsche
15-porsche

Michael, “Geliştirdiğimiz vizyonlara gelince, mesele tüm arabaları yola koymak değil. Daha çok yaratıcı bir alan ve gelecekle ilişki kurmakla ilgili,” diye devam ediyor Michael. Mauer. “Marka olarak gelişmeye devam etmenin iki yolu var: ya ürünlerinizi şimdiden, yani adım adım geliştiriyorsunuz. Ancak, bu süreçte gerçekten yenilikçi olmak zor.  Ya yaratıcılığınızı özgür bırakın. Fikir düşüncelerinizin yarından sonraki güne atlamasına izin vermek, sonra oradan yarına geri gelmektir. ”

Bu düşünceden yola çıkarak Porsche, tüm modellerin uzun vadede görünümünü karakterize eden ve garanti eden ürün ve marka kimliğini geliştirir. Bir sonraki seviye hedef, Porsche tasarım DNA’sını son teknoloji otomotiv mühendisliğiyle birleştirmektir. Bu, bir yandan gelecekteki modellerin yenilikçi kapasitesini sağlarken, diğer yandan markanın zengin tarihine evrimsel bir referans sağlar.

2.El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here