Volkswagen Apple’ın otomobil pazarın girmesiyle otomotiv piyasasında diğer şirketlerinde olduğu gibi rekabet edebileceği başka bir şirket daha ortaya çıkmış oldu. Geleceğin otomobilleri olarak kabul edilen elektrikli araç piyasasında yenilikçi firmalarında olması yeni nesil araçların gelişme aralığını kısaltacak gibi görünüyor.

Volkswagen Rekabete Hazır

Volkswagen zorlukları aşmak konusuna hiçte yabancı değil. Volkswagen ne olursa olsun bu zorluklar ne kadar büyük olursa olsun her zaman rekabete hazır bir şirkettir. Büyük bir emisyon skandalını geride bırakıp, Tesla’nın sahip olduğu seviyeye ulaşmak için hala yapması gereken çok iş olmasına rağmen, elektrikli araçları büyük kitlelere ulaştırmada ön planda yer alıyor. Volkswagen Apple’ın piyasaya girme hamlesinden sonra da bu durumdan çok etkilenmemiş görünüyor.

Volkswagen Apple'ın

Tesla hiç şüphesiz EV pazarında piyasanın hakimi olan Alman arabaları için en büyük tehdit. Bu piyasa da EV otomobil alanında rekabete ortak olacak bir başka şirketse Apple. Apple geçtiğimiz günlerde EV araç üreteceğini açıklamıştı. Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess bu konuda baskı altında olan firmasını herhangi bir tehlikenin eşiğinde olup olmadığına dair açıklamalar yaptı.

Volkswagen Apple’ın Otomotiv Pazarına Girmesinden Memnun

LinkedIn’de sorulan bir soruya soruya yanıt olarak, Diess şöyle dedi: “Biz kesinlikle otomotiv sektöründe değişimi hızlandırmak için yeni beceriler getirecek yeni rakipler için sabırsızlanıyoruz.”

Önümüzdeki yıllarda çoğu otomobil şirketi özerklik yarışında yenilikçi davranarak geliştirilmiş pil teknolojisi alanında iyileştirmeler yapıp daha iyi bir EV sanayisi için daha hızlı ilerleyecek ve daha iyi bir konumda olacak.

Diess, teknoloji devlerinin finans konusunda da birçok otomobil üreticisine göre nasıl bir avantaja sahip olduğunu da belirtti: “İnanılmaz değerleme ve kaynaklara neredeyse sınırsız erişim bize çok fazla saygı aşılar.”

Apple’ın Tesla Pişmanlığı 

Volkswagen Apple'ın

Tesla’nın dünyanın en değerli otomobil üreticisi olmasıyla, her zaman inovasyonun ön saflarında yer alanlar, yeni bir iş yapma şekline uyum sağlamak zorunda olan eski otomobil üreticileri için kesinlikle büyük bir meydan okuma olacaktır. Tesla, Berlin yakınlarında yeni bir Giga fabrikası kurarak Elektrikli araba piyasasındaki rekabeti daha da alevlendirdi. Ama iPhone’un üretici olan Apple için her şey daha iyi olabilirdi. Apple, CEO’su Tim Cook’un birkaç yıl önce Tesla’yı satın alma fırsatını göz ardı etmesiyle Volkswagen’e göz dağı verme şansını kaçırdığını söyleyelim. Umalım ki Volswagen ID.4 piyasa da uzun süre tutunmak adına gereken özelliklere sahip olur.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here