Tüvtürk ‘den Uyarı : Araç Sahiplerinin Dikkatine !

0
1984

Muayene Randevusu İçin Ücret Talep Ediyorlar.

Tüvtürk Muayene İstasyonlarında her gün 10 binlerce otomobilin muayenesi gerçekleşmektedir. Bildiğimiz gibi tüm bu muayene işlemleri randevu alarak gerçekleştirilmektedir. Yapılan kontroller sonrasında size ibraz edilen muayene kağıdında, ağır kusur ibareli maddeler var ise aracınız muayeneden geçemez. Muayene tekrarı için tekrar randevu almak gerekir. Tüvtürk ‘ün araç sahiplerine yapmış olduğu uyarı, randevu alırken dikkat edilmesidir. Son zamanlarda ortaya çıkan ve son günlerde yeniden artış gösteren “nitelikli dolandırıcı” kişi ve kurumlar, yanıltıcı web siteleri ve çağrı merkezleri aracılığıyla araç muayene hizmetleri için ödeme talep ediyor. Verdikleri reklamla google aramalarında en üstte çıkan bu siteler. Birçok kişiyi tuzağa düşürmeyi başarmaktadır.

Tüvtürk

Tüvtürk Açıklamalarda Bulundu

Yapılan bu sahtekarlığa karşı gerekli işlemleri sağlayan TÜVTÜRK, araç sahiplerine açıklamalarda bulundu:

“Kamuoyundan takip ettiğimiz üzere, farklı kişi ve kurumların, kurdukları yanıltıcı internet siteleri ve çağrı merkezleri aracılığıyla; ücretsiz olarak sunulan randevu hizmeti için ücret talep ettiğini gözlemlemekteyiz. Araç muayene randevusu, www.tuvturk.com.tr internet sitemizden, 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezimizden ve e-devlet üzerinden tüm araç sahiplerine ücretsiz olarak verilmektedir. Bunun dışında hiçbir internet sitesi ve çağrı merkezi ile bağımız veya işbirliğimiz bulunmamaktadır. Araç sahiplerini bu internet siteleri ve çağrı merkezleriyle ilgili uyarmak, randevularını internet sitemiz ve çağrı merkezimizden ücretsiz alabileceklerini hatırlatmak isteriz.

TÜVTÜRK, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın denetiminde ülkemizde periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluştur.

Kurumumuzun ismini kullanarak vatandaşlarımızın mağdur olmasına ve yanlış yönlendirilmesine sebep olan kişi ve kuruluşlara karşı yürüttüğü yasal mücadelesine devam edecektir.”

Tüvtürk e Gitmeden Önce Kontrol Edilmesi Gereken Noktalar

  • AmpüllerTüvtürk
  • Karoser-Kaporta-Boya
  • Frenler
  • Plakalar
  • Ön Takım
  • Emniyet kemerleri
  • Elektrik aksamı
  • LPG Olan Araçlar için

 

Araç Muayenesi İçin Gerekli Belgeler

Muayene istasyonunda araç sahibinden çeşitli belgeler istenmektedir. Ruhsat, trafikTüvtürk sigortası poliçesi, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve muayeneye getirilen aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi ise aracı getiren kişinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi bulundurulması gereken belgelerdir. Muayene sırasında aracın egzoz gazı ölçüm belgesinin olmadığı tespit edildiğinde araç, “ağır kusurlu” olarak raporlanmaktadır.

Tüvtürk Muayene Süreci Nasıl İşler? Yazımıza Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here