Fin şirketi Trombia Technologies, daha az güç kullandığını iddia ettiği dünyada ilk, yüksek güçlü, otonom sokak süpürme aracını yani Trombia Free’yi tanıttı. Otonom sokak süpürme aracı, şu anda mevcut ağır emişli süpürme teknolojilerinin gerektirdiği gücün % 15’inden daha azını kullanıyor. Şirket, bunun, şu anda dünya çapında şehirlerde kullanılmakta olan en ağır araç teknolojilerinden birinin toplu elektrifikasyon ve karbon nötrleştirme potansiyelini ortaya çıkardığını söylüyor.

Güç ve performans

Trombia bunu küresel ağır ekipman endüstrilerinde ilk kez dizel yakıtlı bir ağır ekipmanın güç ve performans yeteneklerinden ödün vermeden elektrikli hale getirdiğini iddia ediyor.

“Dünya çapında yüksek güçlü dizel yakıtlı emişli yol süpürme araçlarının yıllık olarak ürettiği üç milyon CO2 metrik tondan fazla karbon emisyonunu düşünüyoruz. Mevcut araç teknolojisi, 1950’lerde icat edilen emiş performansına dayanmaktadır. Böyle modası geçmiş bir çözümle 2020’nin yeşil ve sürdürülebilir çağına giremeyiz. Trombia Technologies CEO’su Antti Nikkanen, dünya çapında patentli Trombia teknolojisi ile güç gereksinimini önemli ölçüde azaltabiliyoruz. Bu nedenle onu güzel ve güçlü, elektrikli ve otonom bir cihaza dönüştürmek bugün için heyecan verici bir yolculuk oldu ” dedi.Trombia CEO'sundan Otonom Sokak Süpürme Açıklamaları

Şirket, 2013 yılından bu yana süpürme teknolojisini geliştirdiğini ve 2017 yılında süpürge ataşmanları ile pazara girdiğini söylüyor. Otonom ürününün 2021 yılında pilot programla piyasaya sürülmesi ve 2022 için planlanan üretimin yapılması planlanıyor.

Trombia Technologies’in kurucusu Jaakko Happonen “Ocak 2021’den başlayarak, farklı uygulamalar için 12 aylık bir ticari pilot program başlatıyoruz. Bu esas olarak farklı uygulamalar için bir ürün ve model yelpazesi geliştirmektir. Trombia Free, Kuzey Avrupalı topark operatörü Aimo Park ile pilotlarda ve kazık makinesi üreticisi Junttan’ın endüstriyel tesislerinde daha zor koşullar için pilotlarda radar altında geliştirildi. Şimdi akıllı şehir sektörüne daha fazla odaklanarak ilerliyoruz, ” dedi.

Üniteler, her hava koşuluna uygun, otonom, lidar tabanlı, yapay görme teknolojisi ile donatılmıştır. Şirket, gelişmiş algoritma geliştirmesinin her türlü hava koşulunda doğru ve güvenli yerelleştirme sağladığını iddia ediyor.

Otonom Sokak Süpürme Aracı: Yeni iş modeli

Trombia Free ayrıca dizel yakıtlı cadde süpürücülerin hızlı değiştirilmesinin önemini vurgulamaktadır. Trombia Free birimleri, müteahhitlerin ve operatörlerin Trombia Free’yi yeni teknolojilerin normal olarak benimsendiğinden daha hızlı benimsemesine olanak tanıyacak bir metrekare başına ödeme iş modeli dahil olmak üzere piyasaya sürüldü. Nihai ürün fiyatlandırması, 2021 yazında ön satış başlangıcında mevcuttur.

Otonom Sokak Süpürme Aracı

Nikkanen, “Metrekare başına sokak temizleme işlemlerinin toplam maliyetini anlamak için çalıştık. Trombia Free’nin son kullanıcılardan ve yüklenicilerden önemli ölçüde tasarruf sağlayacağını şimdiden söyleyebiliriz” diye ekledi. “Daha da fazlası, gezegenimizi kurtarmaya yardımcı oluyor. Düzenli satın alma seçeneklerini de kullanıma sunuyor. Yüklenicilerle bu gelir paylaşımı modelinin daha temiz caddeler, daha temiz şehir havası ve daha sürdürülebilir bir şekilde sunmanın hızlı bir yolu olacağına inanıyoruz. ” dedi.

İkinci el Tarım & İş Makineleri ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here