Trafikte Birbiriyle İletişim Kuran Arabalara Hazır mısınız?

0
1843

Arkadaş ortamlarda biraz geyik muhabetti ile karışık teknoloji fikirleri üretilir ya; ‘trafikteki arabalar birbiriyle iletişim kurabilse’ konusu tam da böyle bir fikri çağrıştırıyor. Ama teknoloji devi LG, harita uzmanı HERE bu konuyu ciddiye almış ve Audi& BMW& Daimler konsorsiumu da onları ciddiye almış ki şimdi, el ele vermiiş harıl harıl bu konuda çalışıyorlar. ‘Konu ne’ mi?

 

Bir arkadaş muhabbetinde ortaya şöyle bir fikir atılmış: ‘Kendi kendine giden arabalar olsun bir de üstüne bunlar yolda bir birine selam versin’.  Tam olarak öyle olmadı ama bu fikir teknoloji uzmanlarınca geliştirildi ve şimdiden geleceğin trafiğine şekil verecek gibi görünüyor. 

 

 

 

 

LG ve HERE harita sistemleri, otonom sürüş ile çalışan geleceğin otomobillerinin bazı hayati konularda birbirleriyle iletişim kurması üzerine muhteşem bir yazılım geliştiriyorlar. Böylece trafikteki bir araç, diğerine ‘frenlerim tutmuyor’, ‘acil durum var’, ‘arabada hasta var’, ‘önündeki dönemeçten dön burada kaza var’ gibi bilgileri verebiliyor olacak. Çok basit görünen bu fikir, belki de hayat kurtaracak. 

 

 

 

 

Harita Konusu Önem Kazanıyor!

Otonom sürüş yani kendi kendine giden araç teknolojisinin en önemli ayaklarından biri harita sistemleridir. Uydudan alınan görüntülerin işlenmesi ve mükemmel şekilde dijitalleşmesi otonom sürüşün alt yapısı için önemli. Bu amaçla da sürekli yeni haritalama sistemleri geliştiriliyor. Harita konusu, ilk ve ortaokul coğrafya derslerinden hatırladığımız haritaların epey bir ötesine geçti aslında. 

 

 

LG + HERE + Audi + BMW + Daimler Ortaklığı

Haritalar bu kadar önemli olduğu için Audi& BMW& Daimler konsorsiumu dünyanın en hızlı gelişen harita servisi HERE’i satın aldı. Bilindiği üzere Audi& BMW& Daimler konsorsiumu, otonom sürüşe en radikal yatırımları yapan marka ağı. Gelecek hedeflerinde bu konu çok önemli bir yer tutuyor. Ancak otomobil üretmek başka, haritaları dijital otomotiv alt yapısına eklemek başka bir iş. İşte burada da devreye LG markası giriyor. Uzakdoğunun en büyük teknoloji üreticilerinden biri olan LG, Audi& BMW& Daimler konsorsiumu için dijital süreçlerin mutfağı olacak. Bu bağlamda HERE ile omuz omuza bir çalışma söz konusu. 

 

 Fikir Üretmekten ve Fikrinizi Paylaşmaktan Korkmayın!

Teknoloji üretmek, harika bir şey. Her gün yaptığınız iş, milyarlarca insanın gündelik yaşamına dokunurken işinizden keyif almamanız imkansız gibi görünüyor. Aslında dijital harita sistemleri, otonom sürüş, anlık mesajlaşma da bugünün trendleri. Sizin de böyle efsane fikirleriniz varsa bunları teknik bilgi ile uygulamaya koyacak uzmanlarla iletişim kurun. Hiç bir şeyin ‘saçma’ ya da ‘mutlaka yapılmış’ olduğunu düşünmeyin. Belki de hayata değer katacak fikir sizdedir. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here