Yeni Nesil Prius tamamen elektrikli olabilir mi? Mevcut dördüncü nesil Toyota Prius, 2016 model yılına dayanıyor ve 2019 model için bir makyaj aldı. Şimdi 20 yaşında olan isim plakası, ilk ana akım hibrit araç olarak yeni bir çığır açtı, ancak bugün hibritler özel bir otomobil olmaktan çıktılar.

Artık ana akım otomobil üreticilerinin serisinin bir parçası ve yerini hızlı bir şekilde bağlantılı hibritler ve bataryalı elektrik sistemleri alıyor. Öyleyse şu soru akla geliyor: Beşinci nesil bir Prius’a ihtiyaç var mı? Görünüşe göre öyle.

Japon Mag-X, Japon otomobil üreticisinin yeni nesil Prius ‘u geliştirdiğini iddia ediyor. Şu anda belirli bir lansman tarihi bilinmiyor ve bu yeni Prius’un ne kadar süredir çalıştığını da bilmiyoruz.

Toyota’nın Yeni Nesil Prius ‘u Güncelleme Bekliyor

Bununla birlikte rapor, yeni Prius’un TNGA-C platformunu kullanmaya devam edeceğini, ancak çeşitli şekillerde güncellenmesi beklendiğini gösteriyor. Genel olarak, beşinci nesil Prius’un hem tasarım hem de ambalajlama açısından daha iddialı olması bekleniyor. Prius hiçbir zaman tam olarak seksi görünümlü bir araç olmadı, ancak bu değişebilir. Muhteşem ikinci nesil Toyota Mirai’ye bakın. Garip, önceki modelinden daha farklı bir görünüm olamazdı.

Toyota’nın Yeni Prius’u Elektrikli Mi Olacak?

Ancak önemli soru , bir sonraki Prius’un tamamen elektrikli bir güç aktarım mekanizmasına sahip olup olmayacağı. Muhtemelen, bir PHEV güç aktarma organı varsayılan öneri olabilirken bu bir seçenek olacaktır. Başka bir deyişle, standart hibrit kurulum artık gidici olabilir.

Prius’u güncel tutmak için bunu yapmak mantıklı olacaktır. Bugünün Prius’u, aynı platformu ve hibrit sistemi kullanan Corolla Hybrid’in iç rekabetiyle karşı karşıya. Toyota’nın bunu açıkça kabul edeceği şüpheli ancak Corolla Hybrid, her yönüyle daha iyi bir araç. 2019 Tokyo Motor Show’da gösterilen radikal görünümlü Toyota LQ elektrik konseptiyle Toyota’nın tasarım açısından ne düşündüğüne de yakın zamanda bir göz atmış olabiliriz.

Cesur tasarımının yanı sıra, LQ ayrıca Seviye 4 otonom sürüş teknolojisi ve otomatik park işlevi ile donatıldı. Toyota’nın yeni Prius planlarına devam edeceğini varsayarsak, muhtemelen bu yıl yollarda bazı prototipler görmeye başlayacağız.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here