Toyota’nın yeni crossover’ı 23 Nisan’da tanıtılacak

0
3458
Toyota-new-B-segment-SUV-teaser-feat-1

Toyota, 2020 Cenevre Fuarı’nda Yaris’i örnek alan crossover modelinin tanıtacaktı. Fakat koronavirüs (COVID-19) nedeniyle fuar iptal edildi. Alınan haberlere göre Toyota B-crossover’ı 23 Nisan Perşembe tanıtacak.

Toyota’nın yeni kompakt crossover’ı, Yeni Yaris’in de temelini oluşturan TNGA-B mimarisini kullanacak. Modelin 1.5L Motor-elektrikli üniteden yararlanacağı ve  Direct-Shift CVT veya 6 ileri manuel vites seçenekleriyle geleceği söyleniyor.

Toyota, 2020 Cenevre Fuarı'nda Yaris'i örnek alan crossover modelinin tanıtacaktı. Fakat koronavirüs (COVID-19) nedeniyle fuar iptal edildi.

Toyota bu modeli büyüyen B-SUV pazarı için üretmiş gibi görünüyor. Çünkü 2019’daki kompakt SUV satışları 2018’e göre %20 artmıştı ve CH-R modeli mu pazar için biraz yukarda kalıyordu.

Toyota’nın Virüse Karşı Aracı: E-Care

Yaris Hakkında

Yaris, markanın en iddialı modellerinden biri.  Yaris ile marka, pazarda çok geniş bir kitleye sesleniyor. İlk Yaris modelini 1998’de gördük. Japon otomobil devi , Yaris ile pazarın büyük bir ihtiyacını karşıladı. Japonya ‘da Vitz adıyla satılan model, ülkenin en çok satanları arasındadır. Bu arada “yaris ne demek” diyenler için hemen açıklayalım: “zarif” demek.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here