Ferrari 550 tabanlı Breadvan Hommage ile Tanışın. Ferrari’nin klasik 250’si, devasa V12 ve tamamen özel yapım gövdesiyle kutladı. Bu yeni bir Ferrari, yani aslında eski bir Ferrari’yi anmak için yeniden tasarlanmış ve yeniden biçimlendirilmiş halidir. Muhtemelen görebileceğiniz en muhteşem SW modellerden biri olabilir.

Breadvan Hommage  İlhamı Arazi Meraklısı Van Roij İle Gerçekleşti

Breadvan Hommage adıyla anılan bu model, sportif arazilere büyük bir merak duyan ve bir İtalyan otomobil üreticisinin gerçek bir hayranı tarafından Ferrari’nin ikonik 250 GT yarış aracını anmakla görevlendirilmiş biri olan Niels van Roij’in işi.

Breadvan Hommage Altında Ferrari 550 Maranello’nun iskeleti bulunuyor. Bu yüzden büyük, 5.5 litrelik doğal emişli V12’ye ve 480 beygirlik motor gücüne, açılan kapılara, altı ileri manuel vitese ve arka çeker tekerleklere sahiptir.

Bu Görünüm İçin Çok Sayıda Deneme Yapıldı

Ekip, çok sayıda çizim ve eskiz çalışmasından sonra, baz arabanın üzerine kilden bir çerçeve kurdu ve gerçekten çok güçlü bir İtalya arabasının üstüne eyerlenmiş kutu gibi bir bedenin inceliklerini ortaya çıkmaya başladılar.

Van Roij; Kil modelleme süreci de yinelendi ve Breadvan Hommage pek çok kez yeniden şekillendirildi”. diye açıkladı. 550’nin kusursuz yüzü, burada tüm önemli havalandırma delikleri aracılığıyla daha güçlü olacak şekilde yeniden biçimlendirildi. Kamyonet görünüşü de Ferrari’nin klasiğine sadık kalacak şekilde bir yeniden yaratımdır. Kil modellemesi tamamlandıktan sonra gövde de Niels’in meslektaşı Bas van Roomen tarafından elle şekillendirildi.

Askıya alınmaya da özel bir dikkat gösterildi. Orijinal Ferrari Breadvan’ın KONI ayarlanabilir amortisör kullandığı söylendi ve bu nedenle Neils, Hommage için tek seferlik bir amortisör seti geliştirmek üzere KONI’yi seçti. Temel olarak KONI’nin “çift ayarlanabilir 8211-serisi” teknolojisine sahip. Zaten bunu F1’de kullanılıyorlar. Bu da Breadvan Hommage isimli otomobilin şehirde nispeten rahat, ancak yarış pistinde gerçek bir performans otomobili olduğunu kanıtlıyor.

Araçta Özel lastikler de mevcut. Vredestein, ItalDesign Guigaro’nun yardımıyla tasarlanan yüksek performanslı bir yaz lastiği tedarik edildi. Araç içinde çok sayıda özel çalışma var: Alcantara ile sarılmış karbon fiber sırtlı koltuklar, frezeli alüminyum kumanda makenizması, kapitone siyah deri koltuklarda arabanın anahat çizgileri gibi ufak işlemeler ve  küçük bir İtalyan bayrağı mevcut.

Van Roij, “Hommage aracılığıyla 1962 Breadvan’ı kutluyor olmayı büyük bir ayrıcalık olarak görüyoruz” dedi. “Orijinalden ilham almayı amaçladık, ancak yaratıcılığımızla bununla sınırlı kalmamamızı sağladık ve ortaya bambaşka bir ferrari çıkardık dedi ve “Breadvan Hommage yeni bir orijinal” diye ekledi.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here