Supersonic Bloodhound Talibini Bekliyor

0
871

Özel üretim hız aracı olan Supersonic Bloodhound satışa çıkarıldı. Kara üzerindeki en hızlı aracı üretmek için ortaya çıkan bir proje Bloodhound.

Supersonic Bloodhound Gücü

Kara yollarındaki en güçlü araç olması için tasarlanan bir proje olan Bloodhound saatte 1000 kilometre hıza ulaşabilmeyi vaat ediyor. Kalahari çölünde yapılan deneyle beraber bu vaatlerini kanıtlayan şirket bu başarının ardından ürünü satışa çıkardı. Aracın fiyatı açıklanmadı ancak yatırım miktarına göre kabul şartlarının değiştiği düşünülüyor. Supersonic Bloodhound aracında herhangi bir araçta kullanılan bir motora rastlayamazsınız. Bahsettiğimiz hız saatte 1000 kilometre hız. Bu sebeple de aracın üzerinde bir Euro Jet motoru konumlandırılmış durumda. Ancak bu motor da yeterli gelmiyor. Bu Euro jet motorunun sağladığı 9 tonluk itiş gücünün üstüne yaklaşık 4-5 tonluk bir itiş kuvveti daha eklenmesi gerekiyor. Bunun için gereken meblağın ise 8 milyon pound civarında olduğu belirtiliyor. Yani bu güçlü aracı ortaya çıkarmak için çok ciddi masraflar yapılmış durumda. Birleşik Krallık merkezli şirketin bu çalışması deneysel ve önemli bir çalışma ancak maliyeti de dudak uçuklatıyor.

Bloodhound Hızı

Supersonik aracımızın şu anda ulaştığı en yüksek hızı saatte 1010 kilometre olarak ölçülmüş durumda. Daha önce bu tarz deneysel projelerle farklı hızlara ulaşan araçlar yapılmıştı. Ancak bu araçların en iyleri saatte 965 kilometre hız sınırında kalmıştı. Bu yönden bakıldığı zaman da Supersonic Bloodhound kara üzerinde en hızlı gidebilen araç olarak da dikkatimizi çekiyor. Şirket mühendislerinin daha önce yaptıkları çalışmalara yönelik verdikleri bilgilere göre ise Bloodhound bu açıklanan hızdan daha fazlasına ulaşabiliyor. Yaklaşık olarak saatte 1280 kilometre hız yapabildiği düşünülüyor. Bu ise yaklaşık olarak İstanbul Ankara arasını 21 dakikada gitmeye eş değer. Evet, bu araç İstanbul’dan yola çıksa ve maksimum hızına ulaşsa 21 dakika sonra Ankara’ya varmış olacak.

Uzun bir çalışma süreci geçiren şirketin şimdi aracı satarak yatırım almak istiyor. Şirketin yatırım alamadığı senaryoda ise aracın gideceği yer müze olabilir. Tabi bu durum da şirketin iflası manasına geliyor diyebiliriz. Bu sebeple şirket yetkilileri bu deneysel projeyi satabilmek ve yatırım çekebilmek için farklı yolları deneyecekler.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here