Ford Bronco Raptor mu Geliyor?

2021 Ford Bronco, büyük lastikleri ve uzun seyahat süspansiyonuyla zaten ciddi ve güçlü bir arazi aracı. Ancak uzun zamandır daha agresif bir versiyonun geleceği konusunda tahminler yapılıyordu. Şimdi, yeni bir Ford Bronco Raptor aracının casus fotoğrafları var ve tahminleri doğrulayacak şekilde agresif görünüyor.

Birkaç hafta önce bir Ford çalışanının LinkedIn hesabından yapılan paylaşımlar yeni bir Ford Bronco Raptor olacağını onaylamış gibi görünüyordu. Görünüşe göre haberlerde doğruluk payı olabilir. Çünkü yeni model, yeni süspansiyonunu ve devasa çamurluk işaret fişeklerini test etmek için Michigan yollarında test ediliyor.

ford bronco raptor

Söylentiler var fakat kesin bir bilgi yok

Bunun bir Raptor varyantı olduğundan tam olarak emin olunmamış. Ancak olası görünmesini sağlayan işaretler var. Casus fotoğrafçılar bir V-6 gibi ses çıkardığını ve kaynaklar kaputun altında ikiz turbo 3.0 EcoBoost olabileceğini belirtiyor. Genel yapısı ve tasarımı üzerinden tahminler yürütülüyor. Fakat bir açıklama veya resmi bilgi olmadan emin olmak şu anda mümkün gözükmüyor.

Tasarım ve performans özellikleri hakkında tahminler var

Ağır kamuflajlı araç, Bronco’nun tasarımı hakkında hala epeyce şey ortaya koyuyor. Daha uzun bir yapı gözlere çarpıyor. Görünüşe göre daha geniş olacak.  İyi kamufle edilmiş prototip, çok sayıda lastik açıklığı bulunduruyor. Lastik boyutunu kesin değil, ancak casus fotoğrafçılar tekerleklerin 17 inç boyutunda olduğunu bunun da 33 inçlik bir lastik yüksekliğine işaret ettiğini öne sürüyor. Bunlar, bir Raptor modelinin amaçlanan kullanımına uyan özellikler olarak görülüyor.

Yeni Ranger Raptor muhtemelen en az 350 beygir gücü ve 350 lb-ft tork kapasitesine sahip eski Focus RS 2.3 litrelik dört silindirli motora sahip olabilir. Başka bir ihtimalle Ford’un ikiz turbo 2.7 litrelik V6’sını da alabilir.

Forumlar ayrıca, Bronco geliştirme projesinin kod adının potansiyel olarak “Warthog” olduğunu iddia ediyor.

Ford henüz bir Bronco Raptor geliştirilmekte olduğunu resmi olarak onaylamadı. Bütün bunlar fotoğraflar ve olasılıklar üzerinden konuşulmuş olsa da bilgiler beklentileri karşılıyor. Geriye zaman içerisinde aracın gelişimini takip ederek, resmi bir açıklama yapmak kalıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here