Sıfırı İkinci Elinden Ucuz Arabalar

0
3972

Sıfır araç kampanyaları bazen çok cazip olabilir…

Otomobil dünyasında bazı efsaneler vardır; mesela bazı otomobillerin sıfırının ikinci elinden daha ucuza alınacağı, sıfır arabaların ikinci el arabalardan daha ucuz olduğu sıklıkla konuşulur. Peki, bu söylemler ne kadar doğru? Sizin için araştırdık:

 

Sıfır Araba Gerçekten İkinci Elden Ucuz Olabilir mi?

Sıfır km bir araç, adı üstünde sıfır km olduğu için yani hiç kullanılmamış olduğu için, Kasko ve diğer sigorta avantajları sebebiyle, garanti kapsamı nedeniyle, söz konusu marka-modelin en yeni versiyonu olması dolayısıyla çoğunlukla ikinci eldeki muadilinden bir miktar pahalıdır. Burada elbette sıfır araç vergileri de aracın ücretine yansıdığı için ayrıca bir pahalılık söz konusu olacaktır. Ancak bazen oto galeriler bir önceki yıla ait modelleri oldukça cazip kampanyalarla satışa çıkarabiliyorlar. Bu kampanyalarda ödeme koşulları, uzun süreli ve faizsiz kredi avantajları da söz konusu olabiliyor. İşte durum böyle olunca, bazen bir marka modelin galeriden alacağınız sıfır km aracı aynı marka modelin düşük km’li, hasarsız ikinci elinden daha uygun fiyata gelebiliyor. Araç alım satım piyasasında çok rastlanan bu örneklerle çok avantajlı bir biçimde sıfır araba almak için oto galerilerin kampanyalarını takip etmek ve genellikle yıl sonunu beklemek önemli bir ipucu olabilir. 

 

Hayalinizdeki marka modelin sıfır km aracını almak sizin için önemliyse arabam.com sıfır km ilanlarını takip edebilirsiniz. Hatta ilanları kendi arama kriterlerinize göre süzebilir, aradığınızı çok daha kolay bir biçimde bulabilirsiniz. 

 

Sıfır Araba ile İkinci El Araba Arasındaki Farklar

Herkes sıfır km bir araba almak ister. Sıfır araç sahibi olmak her zaman çok daha avantajlı görünür. Peki, gerçekte böyle midir? Sıfır km araba almak, söz konusu aracın ilk sahibi olmak, Kasko konusunda avantajlı durumda olmak, garantisi olan bir araba almak, muhtemelen uzun bir süre motor ve diğer konularda sorun yaşamamak, aracın ikinci el değerinin yüksek olması ve daha pek çok konuda artı demek. Ancak araba kullanma konusunda çok iyi reflekslere sahip değilseniz sıfır km bir arabanızın olması, arada sırada hafif sürtmeler ya da vuruklar çok daha fazla üzücü olacak demek. Bununla beraber iş yerinde ve evde kapalı otoparkınız yoksa aklınız arabanızda kalacak uykunuz biraz kaçacak demek. Eskiler der ya ‘güzel olmak başa bela‘ aynen öyle. Sıfır arabanın da tertemiz olması bazen sandığınız kadar rahatlatıcı olmuyor. 

 

Sıfır mı Alsam İkinci el mi?

Araba almak üzere belirli bir miktar bütçesi olan herkesin aklındaki ilk soru ‘sıfır km araba mı yoksa ikinci el araba mı‘ şeklindedir. Burada kişinin araba kullanım alışkanlığı, arabayı uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görüp görmediği gibi detaylar önem kazanır. Uzun süre satmayı düşünmüyorsanız ve aracınızı koruyabileceğiniz otopark ortamına sahipseniz sıfır araba iyi bir fikir olabilir. Bununla beraber aracın pırıl pırıl boyasını koruyacak otoparkınız yoksa, arada bir şehir trafiğinde hafif çizikler, vurmalar, çarpmalar benim başıma gelebilir diyorsanız ve kısa süre sonra satma ihtimaliniz varsa 2. el araba almak sizin için daha avantajlı olabilir. 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here