Yeni Peugeot 3008 Satışa Sunuldu

0
1721

Dünyaca sevilen Peugeot markasının SUV tipine sahip araçları 3008 ve 5008, yeni versiyonu ile Türkiye yollarına çıkmaya hazır. Yenilenen tasarımı ve yeni donanım özellikleriyle dikkat çekmeyi başardı. Fransız üreticinin SUV modellerde gerçekleştirmiş olduğu yeniliklerden bahsetmeden önce, gerçekleşen lansmanda ; Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç açıklama yaptı.

Yeni Peugeot 3008 

Peugeot markasının Türkiye piyasasındaki durumu ve geleceğe yönelik planlarından bahseden Anaç, “Pazarın 2021 yılında 2020’nin üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz. Yılın ilk çeyreği biraz durgun geçebilir, fakat sonrasında satışların artacağını tahmin ediyoruz. Bu varsayımın altında birçok parametre var. Çok olağanüstü şeyler olmazsa, tahminlerimiz bu yönde” dedi.

Açıklamasının devamında; pandemi sebebiyle otomobil pazarında oluşan araç bulamama sorunundan da bahsetti.  “Araç bulunurluğu sorunu talebin yavaşlaması nedeniyle Kasım ayında azaldı. Aralık ayında talebi karşılayabilecek stokumuz var. 2021 yılında ise araç bulunurluğu pandeminin seyrine bağlı olarak değişir. Salgın tüm dünyada üretimi aksatıyor ve tedarik zincirlerini olumsuz etkiliyor”

Yeni Peugeot 3008 

Yenilenen Peugeot SUV modellerinde göze çarpan ilk detay, otomobilin tasarım anlamında genel hatları korunmuştur. Aracın ön kısmında yapılan küçük dokunuşlar, otomobile yeni havası katmayı başarmıştır.

Yeni Peugeot 3008
Yeni Peugeot 3008

Çerçevesiz tasarıma sahip ön ızgara, farlarda yapılan değişiklik ve “aslan dişi” tasarımındaki gündüz farı ve sinyal görevini üstlenen aydınlatma sistemi araçta yapılan en büyük değişikliklerdendir. Motor kaputu üzerinde marka ismi yerine model isminin yazması da göze çarpan detaylar arasında. 3008’in ön görünümü dışında, arka aydınlatma sistemlerinde de geliştirme işlemi yapılmıştır.

Yeni Peugeot 3008 

İç Mekanın Genel Hatları Aynı

Otomobilin iç tasarımında yapılan değişiklikler, ilk bakışta göze çarpmasa da kokpitte kaplama seçeneklerine alkantra ve ahşap detaylar da eklenmiştir. Multimedya sisteminin ekran boyutu da 10 inç olarak yenilenmiştir.

Yeni Peugeot 3008 
Yeni Peugeot 3008 Arka Tasarım

Yeni Peugeot 3008 ve 5008 Fiyatları

Makyajlı 3008’de başlangıç fiyatı 395 bin 500 ₺, 5008’de ise 462 bin 500 ₺ olarak açıklandı. Gittikçe büyüyen SUV pazarında, 3008’in neredeyse tüm rakipleri ya makyajlandı ya da yeni nesli ile satışa sunuldu. Pandemi döneminde Türkiye’nin en çok tercih edilen SUV’u konumuna yükselen 3008’in ise, aynı başarıyı makyajlı versiyonu ile devam ettirip ettiremeyeceği ilerleyen zamanlarda kendini gösterecek.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here