Yeni BMW M4 CSL Ortaya Çıktı

0
1935
Yeni BMW CSL M4 Ortaya çıktı.

BMW markasının herkes tarafından sevilen “M” serisine yeni bir araç ekleniyor. Yaklaşık 20 sene öncesinde üretilen CSL modeli bugün tekrar karşımıza çıkıyor. Yeni BMW M4 CSL modeli “M” serisi araçların en iyisi olacağı düşünülüyor. Yakın zamanda BMW tarafından yayınlanan fragman tüm kullanıcıları heyecanlandırdı. Görünüşe göre BMW M4 modelinden çok daha hızlı ve çok daha pahalı bir araç karşımıza çıkacak.

Yeni BMW M4 CSL Detaylar

Bmw’nin yeni modeli, 550 beygir bir motora sahip olacak. Bu sayede hali hazırda BMW bünyesinde bulunan BMW G82 M4 modelinden daha güçlü bir araç bizleri bekliyor. Söylentilere göre 3.0 litrelik bir V6 motor bloğu kullanılacak.

Manuel şanzımanlı araç kullanmayı üzen bir detay ise aracın manuel üretimi hiç olmayacak olmasıdır. Yeni model, yalnızca otomatik vitesli versiyonda üretilecek. 8 ileri otomatik vitesli bir şanzımana sahip olacak. Ayrıca yeni BMW M4 CSL modelinin 4×4 çekiş sistemine de sahip olması bekleniyor.

Yeni BMW M4 CSL Tasarımı

Yeni Bmw CLS M4 Ortaya Çıktı

Fragmanda gördüğümüz, aracın ön kısmındaki detaylar gerçekten çok önemli. Öncelikle BMW’nin klasikleşmiş ızgara tasarımı biraz daha değiştirilerek, bu araçta kullanılmış. Yeni BMW M4 CSL modeli, marka tarihindeki üçüncü CSL’si olacak. Yeni modelde tabii ki eski CSL modellerinden izler görmek mümkün olacak.

Araç Supersport görünümünde olsa da fragmandan görüldüğü üzere büyük bir spoilere sahip değil. Tasarımcılar büyük bir spoiler yerine daha küçük karbon fiber bir model tercih etmiş. Ek olarak karbon fiberin aracın büyük bir bölümünde kullanılmış olması aracın ağırlığını hafifletmeye yardımcı olmuş. Karbon fiber sayesinde normal M4 modeline göre 100kg daha hafif ve daha güçlü bir otomobil olacak. Özetle, mevcut M4 modeli 1800 kg civarlarında olduğuna göre Yeni M4 CSL modeli 1700 kg olması tahmin ediliyor.

CSL modelinin prototipine yandan baktığımızda aracın detaylarını fark etmek bir hayli zor. Fakat özel karbon alaşımlı siyah jantları karşı konulamaz güzellikte aracı ön plana çıkartıyor.

Aracın arka kısmına baktığımızda ise dörtlü egzoz yapısı dikkat çekiyor. Aynı zamanda kısmen ufak sayılabilecek LED stoplar adeta göze hitap ediyor.

BMW M4 CSL Modelinin Çıkış Tarihi ve Fiyatı

YENİ BMW M4 CLS

BMW’nin bu yeni modeli ilerleyen aylarda düzenlenecek olan otomobil fuarında görücüye çıkması planlanıyor. Aracın satışa çıkması ise 2023 yılını bulacak. Ayrıca yeni model normal M4 modellerine göre çok daha nadir olacağı için sınırlı sayıda üretilecek. Bu yüzden yeni BMW M4 CSL modeline sahip olmak için 100.000 Euro’yu gözden çıkarmanız gerekecek.

 Sıfır KM BMW Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here