Renault Rusya’daki Hisselerini 25 Kuruş Karşılığında Devretti

0
1099
Renault Rusya Hisselerini 25 kuruşa sattı

Renault Rusya’daki hisselerini Rus devletine devretti. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamalarda hisselerin satışının 1 ruble karşılığında gerçekleştiğini söyledi. 1 ruble ise Türk parasıyla 25 kuruşa denk geliyor.

Renault’dan Rus Devletine İşgal Tepkisi

Renault Rusya Hisselerini 25 kuruşa sattı

İlk olarak Şubat 2022’de işgalin başlamasından bu yana Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Savaş her iki devlet için yıkıcı sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Her geçen gün hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin sayısı artıyor. Bu süreçte Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi gerekçesiyle Rusya’ya dünya genelinde birçok farklı yaptırım uygulandı. Fransız otomobil üreticisi Renault savaşın ilk zamanlarında Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurmuştu. Rusya’nın politikalarını eleştiren Fransız üretici son hamlesiyle Rusya’ya karşı daha sert bir tavır almış oldu. Rusya’da bulunan tüm hisselerini yalnızca 25 kuruş değerindeki bir anlaşmayla devretti.

Renault Rusya Hisselerine 25 Kuruşluk Değer Biçti

Renault Rusya Hisselerini 25 kuruşa sattı

Daha önce Rusya’daki üretimini durduran Renault, şimdi Rusya’ya karşı daha sert bir tavır takındı. Rusya’da bulunan tüm varlıkları Rus devletine devrederek ülkeden çekildi. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı sözcüsü konu hakkında açıklama yaptı. Renault’nun Rusya’daki hisselerinin Rus devletine devrinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Nisan ayında Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov şirketin varlıklarını 1 ruble karşılığında devredeceğini açıklamıştı. Şu anda iki taraftan da mali olarak net bir açıklama gelmedi. Ancak hisselerin devrinin gerçek olmasının ardından, mali olarak da Manturov’un açıklamalarının doğru olma olasılığı güç kazandı. Ayrıca dünyaca ünlü haber ajansı AFP, konu hakkında Renault’ya sorularını yöneltti. Ancak Fransız otomobil üreticisi konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Son olarak bakanlık yaptığı açıklamada Renault’nun bir süre boyunca kararından dönme hakkı olduğunu belirtti. Fransız otomobil üreticisi, 6 yıllık bir süre içerisinde eğer isterse hisselerini geri alma hakkına sahip olacak.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here