Volkswagen ID.5’in En Önemli Özelliği… Volkswagen sadece ID.5’i piyasaya sürmekle kalmadı, aynı zamanda ID.5 GTX’i de otomobil kullanıcıları ile tanıştırdı. Şu anda dünyanın bir dizi de olsa otomotiv devriminden geçtiğimizi söylemek doğru olur. Bunun başlıca nedeni geç olsa da otomobil üreticilerinin iklim değişikliği tehdidinin farkına varmış olmalarıdır. Sonuçta ölü toplumlardan para kazanamayacaklardır. Bu yüzden de nispeten çevreci araçlar üreterek, araç satabilmeyi sürdürmek istiyorlar.  Elektrikli arabalar, özellikle konu Elon Musk ve Tesla ile ilgili olduğu zaman bize ulaşılamaz gibi geliyorlar. Ancak Kia, Hyundai gibi diğer üreticiler de elektrikli araç üretimi oyununa dahil oldular. Özellikle son zamanlarda Volkswagen’in gücü ve ataklığı gerçekten de insanların elektrikli otomobillere ulaşabilmesine katkıda bulunmaktadır. ID.3 ve ID.4 modelleriyle Volkswagen son derece başarılı ve yenilikçi olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdi model güncellemesiyle yepyeni bir ID.5’e sahibiz.

Volkswagen sadece ID.5’i piyasaya sürmekle kalmadı, aynı zamanda ID.5 GTX’i de piyasaya sürdü. Bu model, daha fazla elektrik motoru ve ona güç artışı sağlamak için bol miktarda ekstra güç ile otomobilin daha sportif bir versiyonudur. Arabanın her iki versiyonu da gerekli özellikler söz konusu olduğunda oldukça benzer olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden her iki arabanın da teknolojiyle dolu olduğunu bilmek sürpriz olmayacaktır. Elbette bu iki otomobille ilgili heyecanlanacak pek çok ilginç özellik ve ayrıntı var. “Volkswagen ID.5’in En Önemli Özelliği” adlı içeriğimizde bunlardan bazılarını inceleyeceğiz ve en iyi özellikle tamamlayacağız.

ID.5 ve GTXVolkswagen ID.5in En Önemli Özelliği

ID.5 ve GTX, Volkswagen’in ürettiği en yeni elektrikli araçlardır. Her ikisi de ID.4’e göre daha gelişmiş ve farklı özelliklere sahip olarak karşımıza çıkmaktadır. Standart ID.5, 172 hp motor veya 201 hp motor seçeneği ile gelir. Ayrıca bu motorlar 77 kWh pil ile eşleştirilmektedir. ID.5 ve GTX’i ID.4’ten daha verimli yapan şey, iki otomobilin ID.4’ten daha modern ve aerodinamik olarak çok daha verimli olmasıdır. Bu kulağa o kadar ilginç gelmeyebilir fakat onlara ID.4’e göre hafif bir aralık avantajı sağlamaktadır.

Her iki arabanın da çok etkileyici bir sürtünme katsayısı bulunmaktadır. Bu sayı sadece sadece 0.27’dir. Bunların oldukça hantal iki SUV modeli olduğunu düşünürsek, sürtünme katsayısı, aracın karakterini değiştirecektir. Standart ID.5’in menzili, ID.4’e göre daha fazladır. Resmi açıklamalara göre Standart ID.5, 520 kilometre menzile sahiptir. Ancak  GTX modeli, ekstra gücü yüzünden bu menzilin bir kısmını kaybeder. Bu konu da GTX’in en büyük dezavantajlarından biridir. Ayrıca elektrikli araçlar güçleri yüzünden değil, menzilleri yüzünden insanlar tarafından tercih edilmemektedir. GTX’in  295 beygirlik motoru, 480 kilometre menzile sahiptir. Bu da şehir içi sürüşlerinde çoğu insan için fazlasıyla yeterli olacaktır. Genellikle şehir içinde sürülecek bu arabanın, ekstra güçlü olması da çok fazla bir şey ifade etmemektedir. Her iki otomobilin de aerodinamik verimliliği kesinlikle en üst düzey bir özelliktir. Açıkça daha hacimli ID.4’e göre bir gelişmeyi işaret etmektedir. Ayrıca VW’nin pil teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmaya çalıştığını göstermektedir.

Teknolojiyle Dolu

Belki de her iki arabanın da en iyi özelliği, teknolojiyle dolu olmalarıdır. VW’nin sadık müşterileri için mümkün olduğunca güncel tutmaya hevesli göründüğü teknoloji, aracın avantajlarını arttırmaktadır. ID.5 ve GTX, en son yazılım nesli 3.0 ile birlikte geliyor. Bu güncelleme, kablosuz güncellemelerin yanı sıra ek işlevlerin etkinleştirilmesine izin vermektedir. Ayrıca en son yazılım nesline sahip olması, VW’nin ID.5 ve GTX’in yazılımını olabildiğince uzun süre güncel tutacağı anlamına gelmektedir. Bu yüzden araç sahipleri önümüzdeki yıllarda teknik açıdan geride kalmayacaktır. Bu strateji, arabanın mümkün olduğu kadar uzun süreler boyunca güncel olmasını sağlayacaktır. Bilmeyenler için elektrikli araçlarda donanımdan ziyade verilen yazılım daha önemlidir. Volkswagen’in donanımdan ziyade yazılıma önem vermesi de markanın bu zamana kadar nasıl başarılı olduğunu açıkça göstermektedir. Sonuçta bir araba aldığımız zaman sadece beş yıl kadar değil, daha fazla  dayanmasını isteriz.

Geleceği İnşa EtmekVolkswagen ID.5in En Önemli Özelliği

ID.5’te dikkat edilmesi gereken birkaç iyi özellik daha vardır. Öncelikle çok fazla sayıda sürüş modu var. Bu yüzden aracınızı daha ekonomik veya dinamik sürebilirsiniz. Ayrıca yolculuğunuzda optimum sürüş dinamiklerini sağlamaya yardımcı olan isteğe bağlı bir uyarlanabilir DCC şasi vardır. ID.5’in kokpiti çok moderndir. Böylece sürücü ekranındaki net ve parlak görseller sayesinde multimedya sistemi, diğer her şeye kolaylıkla ulaşabilmektedir. Ayrıca VW’nin taahhüt ettiği yazılım güncellemeleri ID.5’in uzun yıllar güncel kalmasına yardımcı olacaktır.

İkinci El Volkswagen İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here