Husqvarna Norden 901, rekabete girmeye fazlasıyla hazır olan ciddi bir macera motosikletidir. Bildiğimiz üzere Adventure Touring segmenti son yıllarda patlama yaşadı. Adventure denildiği zamanda akla gelen KTM modelleri ve Yamaha’nın Tenere modeli, her zaman popülerliğini koruyordu. Ancak Husqvarna Norden 901’in ortaya çıkmasıyla motosiklet endüstrisindeki taşlar yerinden oynadı. “Husqvarna Norden 901 İncelemesi” adlı içeriğimizde Husqvarna’nın en önemli özelliklerine ve rakiplerine göre hangi konularda avantajlı olduğuna değineceğiz.

İlk Husky Adventure Motosikleti Husqvarna Norden 901 İncelemesi

Her biri Husqvarna markasını hangi yöne götürecekleri konusunda kendi fikirlerine sahip olan onlarca farklı sahipten sonra bunun gerçekten de onların ilk adanmış Adventure modeli motosiklet olması şaşırtıcı gelebilir. Pek çok kişi, oldukça yetenekli ve  tek silindirli olan 701’e bir miktar rüzgar koruması eklemekten oldukça memnundu. Ancak genişletilmiş menzilli yakıt depoları konuşulduğu zaman Husqvarna bu durum karşısında sönük kalıyordu.

Yol Odaklı

Kir, dağ, taş ve arazi şartlarına ilgili bu kadar uzun ve başarılı bir geçmişe sahipken çoğu kişi için motosikletin aslında daha fazla yol odaklı olması şaşırtıcı gelebilir. KTM daha sert kenarlı olma eğilimindedir. Örnek olarak  890 R’leri, tamamen arazi şartlarında sürülmesi için tasarlanmıştır. Bu nedenle Husqvarna’nın orta yolu hedeflemesi, bir dereceye kadar mantıklıdır. Ayrıca konsept motosiklet veya araç modelleri, her zaman üretim modelinden biraz farklı olarak karşımıza çıkmaktadır fakat KTM grubunun üretime hazır makinelerini (yukarıda resmedilen konsept motosikleti) hemen hemen sergileme alışkanlığı vardır.

Bu nedenle, üretim versiyonu için yaptıkları gibi süspansiyonu yeniden işleyebilmeleri sürpriz oldu. Konsept motosikleti uzun görünüyordu. KTM modellerinden çok daha uzundu  fakat şirket, bu koltuk yüksekliğini 33 inçlik endüstri standardı ile aynı seviyeye getirdi ve sorunu ortadan kaldırdı.

Teknoloji ZenginiHusqvarna Norden 901 İncelemesi

Tüm modern motosikletler gibi, teknoloji her yerde öne çıkıyor. Bu motosiklet, birinci sınıf bir TFT ekrana, üç sürüş moduna ve daha iyi arazi elektroniği süitlerinden birine sahiptir. Tüm bunlar ağırlığı artırmaktadır. Ancak kullanıcı deneyimleri, bu segmentteki motosikletlerde bu özellikleri talep etmeye başladı. Ayrıca kesinlikle dahil etmelerini beklemediğimiz bir özellik, yeni bir yarı otomatik şanzımana sahip olmasıdır.

Ayrıca bu motosiklet Easy Shift özelliğine sahiptir. Afrika Twin’deki DCT’den tartışmasız çok daha iyi bir off-road aksesuarı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu daha çok yukarı ve aşağı hızlı vites değiştirici gibi davrandığı için motosiklet sürüş zevkini arttırmaktadır. Bu sistem, her iki yönde debriyajsız vites değiştirmeye izin verir. Böylece dar patikada kolaylıkla vites geçişi yapabilirsiniz. Ayrıca bu özellik standart olarak üzerinde gelecektir. Husqvarna’nın fiyatı Türkiye’de oldukça pahalı olduğu için 901’de beklenilenden pahalı olarak karşımıza çıkacak. Bu yüzden ne kadar farklı özelliğe sahip olursa, rakiplerinden daha ilgi çekici olmayı başaracaktır.

Çeşitli Aksesuarlar MevcutHusqvarna Norden 901 İncelemesi

Beklendiği gibi Husqvarna tarafından onaylanmış, gerçekten güzel görünen bagaj seçenekleri de dahil olmak üzere, halihazırda bir dizi satış sonrası aksesuar bulunmaktadır.

Uzun Menzilli Tank

Birçok macera motosikleti üreticisinin unuttuğu veya görmezden geldiği bir şey, yakıt deposunun boyutudur. Husky, sınıfının yakıt açısından en verimlisi olmayabilir fakat 19 litrelik bir depoyla bunu telafi ediyor. 450 kilometrenin üzerinde menzile sahip olduğu iddia edilen Husqvarna 901, benzinli arabalarla aynı menzine sahip olması büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Retro Tasarım

Çoğu retro tasarım, modası geçmiş veya daha da kötüsü, çirkin görünmektedir. Norden’e baktığınızda, klasik macera motosikleti görünümü ve öndeki büyük tek far ile dürüst ve  sade görünmektedir. Özellikle son zamanlarda uzaydan inmiş gibi duran KTM modellerinin aksine daha sade ve işlevsel olması, oldukça ön planda durmasını sağlamaktadır. Ayrıca açık olarak söyleyebilirim ki Husqvarna 901, piyasada görünen en etkileyici motosiklet modellerinden biridir.

Teknik Özellikleri

Norden 901, KTM 890 Adventure tabanlı bir motosiklettir. Bu yüzden motor ve şasi gibi ana bileşenleri ortak kullanılmaktadır. Böylece 901’in 889cc’lik paralel çift silindirli motoru 103 hp güç ve 100 Nm tork üretmektedir. 204 kilogramlık ağırlığı, ayarlanabilir WP Apex amortisörleri ile oldukça kusursuz bir yol tutuşu sağlayacaktır. Ayrıca birçok  farklı ve etkileyici elektronik destek sistemine de sahiptir. Viraj ABS’si, ön kaldırma önleyici, 9 seviyeli çekiş kontrol, sürüş modları, cruise kontrol, quickshifter, motor freni kontrolü ve kaydırmalı debriyajı en önemli özelliklerinden bazılarıdır.

“Husqvarna Norden 901 İncelemesi” adlı içeriğimizin sonunda genel bir özet geçecek olursak 901 çok farklı olarak karşımıza çıkacaktır. Özellikle herkes tarafından KTM modelleri ile aynı hisse sahip olacağı düşünülmektedir. Ancak sürdüğümüz zaman oldukça farklı olduğunu anlayacağız.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here