Tata’nın Yeni Elektrikli Modeli Nexon

0
1841
Tata'nın Yeni Elektrikli Modeli Nexon

Türkiye pazarından da bildiğimiz TATA markası Hindistan’ın kuşkusuz en başarılı araba üreticilerinden birisidir. Son yıllardaki AR-GE çalışmaları sayesinde kendisini Alman ve Japon rakiplerinin arasına sokmayı başarmıştır. Özellikle Asya pazarındaki satış rakamları oldukça etkileyicidir. Kısa sürede bu kadar yükselmesinin ana sebebi kalite ve ucuzluğun birleştirilerek, satışa sunulmasıdır.

Son yıllarda neredeyse tüm araç üreticileri elektrikli araçlarını piyasaya sürmeye başladı. Bu durumda TATA markasının yeni elektrikli modeli Nexon satışa çıkmıştı. Şimdi ise Nexon modelinin daha uzun menzilli modeli olan Nexon MAX piyasaya sunuldu. Ek olarak normal modeline göre daha fazla beygir gücüne sahiptir.

TATA Nexon MAX Modelindeki Yenilikler Nelerdir?

Tata'nın Yeni Elektrikli Modeli Nexon 

  • Nexon MAX 6.6 Kw şarj cihazıyla geliyor.
  • Yaklaşık 400 km menzile sahiptir.
  • Daha fazla güvenlik ve konfor özellikleri sunuyor.
  • Nexon MAX 250Nm tork ve 143 hp beygir gücüne sahip.

Görünüşe göre TATA markasının yeni elektrikli modeli Nexon MAX ile normal modeli arasında pek bir fark yok. Yalnızca iç kısmındaki, orta konsolda bir değişiklik mevcut. Vites topuzu normal Nexon modelindeki gibi değil, döner şekilde tasarlanmış. Ek olarak park modu ve elektronik park freni, soğutma özelliğine sahip ön koltuklar, hız sabitleyici, hava temizleyici gibi özelliklere de sahiptir.

Nexon ve Nexon MAX Arasındaki Farklar

Elektrikli Tata NEXON iç mekan

  • Yukarıda da değindiğimiz üzere TATA Nexon MAX modeli, 6.6 KW şarj cihazıyla gelecek. Önceki modelinde yalnızca 3.3 Kw şarj cihazı vardı. Böylece şarj olma süresi iki kat hızlanacak.
  • Fabrika verilerine göre Nexon MAX, 400 km menzile sahip fakat gerçek kullanıcılar Normal Nexon modelinde 208 km yol gidebildi. TATA markasının yeni elektrikli modeli Nexon MAX için ise yaklaşık 300 km yol kat edebileceğini düşünülüyor.
  • Normal Nexon modeline göre Nexon MAX modeli 100kg daha ağırdır. Bunun sebebi pil kapasitesinin artmış olması ve donanımsal özelliklerin eklenmiş olmasıdır. TATA tasarımcıları ek ağırlık yüzünden amortisörleri revize etti. Ek olarak ise aracın yerden yüksekliğini norma modele göre 10mm daha düşük tasarladılar.
  • Motor olarak ise Nexon MAX, normal modeline göre 14hp ve 5Nm daha fazla olan 250Nm tork sağlayabilen ve 143hp bir motora sahiptir. TATA motors ekibi bu motor bloğu için 0-100km süresini 9 saniye olarak belirtiyor.

Donanım Paketleri ve Fiyatı

TATA Nexon MAX modelinin 4 adet donanım paketi bulunuyor. XZ+ ve XZ+ Lux donanımlarında güvenlik özellikleri ve batarya özellikleri açısından farklar bulunuyor. Ayrıca Nexon MAX modellerinin tümü 8 yıl boyunca ve 1.600.000 km garanti sunar.

Model

Şarj Seçeneği

Showroom Fiyatı

Maksimum XZ+

3,3 Kw

17,75 Lakh rs

Maksimum XZ+

7,2 Kw

18,24 Lakh rs

Maksimum XZ+ Lux

3,3 Kw

18,74 Lakh rs

Maksimum XZ+ Lux

7,2 Kw

19,24 Lakh rs

 

Sizler Yeni TATA Nexon MAX modelini nasıl buldunuz? 

İkinci El Tata İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here