Hyundai, Milyar Dolarlık Elektrikli Araç Fabrikası Kuracak!

0
1175
Hyundai'den elektrikli araç fabrikası

Hyundai’den milyar dolarlık elektrikli araç fabrikası geliyor.

Hyundai, ABD’de 5,5 milyar dolara elektrikli araç fabrikası kuracak. Güney Koreli otomobil üreticisi olan Hyundai, pil ve elektrikli araba üretmek için yeni tesislerini onayladı.

İklim değişikliğinin etkisi hızla artarken, karbon emisyonlarının büyük bir kısmını oluşturan otomobil endüstrisi daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeye çalışıyor. Bundan dolayı araç üreticilerinin elektrikli araçlara olan yatırımları da her geçen gün artıyor. Dünya çapında birçok şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde fabrikalar kuracak. Böylece filolarını tamamen elektrikli araçlara dönüştürmeyi planladıklarını açıkladı. Bu şirketlerin arasına Hyundai de katıldı.

Hyundai’den 5.5 Milyar Dolarlık Fabrika 

Hyundai'den elektrikli araç fabrikası

Hyundai Motor Group’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk elektrikli araç ve pil üretim tesisini kurmak için bir anlaşma imzaladığı bildirildi. Yapılan açıklamada, tesis Georgia eyaletinde kurulacak. Bu tesis 5.5 milyar dolar değerinde olacak. Fabrika yaklaşık 3 bin dönümlük arazi üzerine elektrikli araç ve batarya üretimi odaklı olacak. Aynı zamanda yaklaşık 8 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak. Elektrikli otomobil tesisi 2023 yılının başlarında kurulmaya başlayacak. Üretim ise 2025 yılında ilk yarısında yıllık 300 bin adet kapasite ile başlaması bekleniyor.

Şirket, üretilecek modelleri ise henüz açıklamadı. Fakat Hyundai’nin birisi hibrit olmak üzere üç elektrikli modeli bulunuyor. Aynı zamanda bu fabrika ile elektrikli otomobil üretimini arttırması bekleniyor. Hyundai Global COO’su Jose Munoz yaptığı açıklamalarda haberleri doğruladı. Jose Munoz, 2028 yılına kadar tesiste 6 adet model üretileceğini söyledi. Ayrıca işler iyi giderse fabrikanın kapasitesinin yılda 500.000’e kadar çıkarılabileceğini de belirtti.

Hyundai, Pil Üretim Tesisi de Yapacak 

Hyundai pil tesisi için stratejik bir ortaklık kuracak. Detayları henüz açıklanmadı. Ancak ileri bir tarihte açıklanması bekleniyor. Hyundai, yeni Georgia EV fabrikasında, modelleri detaylandırmadı. Ancak “ABD’li müşteriler için çok çeşitli tamamen elektrikli araçlar” üretmeyi planladığını söyledi.

Hyundai, ABD’de istikrarlı bir tedarik zinciri kurmayı hedefliyor. Aynı zamanda pil tesisleri aracılığıyla bir elektrikli araç ekosistemi kurmayı da hedefliyor. Hyundai Motor Company, yeni tesisle birlikte ABD otomobil pazarında “elektrikli araçlara geçişte lider” olacağına inanıyor.

Tesla’ya Rakip

ABD merkezli hedefi, 2026 yılına kadar pazardaki en büyük üç elektrikli araç tedarikçisinden biri olmak. Ayrıca küresel hedefi ise 2030 yılına kadar yılda 3,23 milyon elektrikli araç satmak. Hyundai, Tesla gibi büyük rakiplerinin önüne geçmek için uzun vadede bir programı planlıyor. Aynı zamanda yakın bir tarihte ikinci elektrikli araç fabrikası için de çalışmalara başlayacak.

Sıfır km Hyundai Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here