Mitsubishi’den Vision Ralliart Konsepti, Tokyo Auto Salon 2022’den önce karşımıza çıktı…

Mitsubishi’nin Ralliart’ı 1980’lerde ve 1990’larda ralli dünyasını kasıp kavuruyordu. Aslında Tommi Makinen, 1996’dan 1996’ya kadar Ralliart’ın Lancer Evolution yarışçısı olarak bu dünyaya hükmetti. Ancak Mitsubishi, 2005 yılında bazı nedenlerle Ralliart modeline önem vermedi ve geri çekti. Belki de son zamanlarda Toyota’nın Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki son çılgınlığı olacak ve Mitsubishi, Ralliart bölümünü yeniden canlandırıyor. Tokyo Auto Salon 2022’de ilgili JDM konseptlerini gösterecek. Tokyo Auto Salon 2022 öncesinde karşımıza çıkan bu konsept modelleri, Mitsubishi’nin son zamanlarda karşımıza sunduğu en etkileyici ve ilgi çekici haberlerden biri oldu. Otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu bu tasarım, arazi sürüşlerinin vazgeçilmez ihtiyaçlarını karşılayacak gibi duruyor.

Vision Ralliart Konsepti Yeniden CanlanıyorMitsubishiden Vision Ralliart Konsepti

Vision rallıart Konsept bir düzenlemedir. Otomobil üreticisinin mühendisliğini ve Monozukuri zorluklarına olan tutkusunu birleştirmenin bir sonucu olan Vision Ralliart, yüksek performans, birinci sınıf görünüm ve etkileyici varlığın yanı sıra çeşitli hava ve yol koşullarında konforlu bir sürüşü bir araya getiriyor. Mitsubishi, Vision Ralliart’a yüksek performanslı bir karakter kazandırmak için konsepte geniş bir duruş katmak istiyor. 22 inç geniş çaplı tekerlekler ve lastikler, aracın tasarımını başka boyutlara çıkarıyor. Ayrıca büyük fren diskleri ve pistonlu 6 potlu fren kaliperleri de aracın üzerinde bulunuyor.

Görünüm açısından Vision Ralliart, işlevsel olarak güzel ön ve arka tamponları ve geniş, genişletilmiş ön ve arka çamurlukları sayesinde cesur, kaslı bir stile sahiptir. Vision Ralliart, radyatörlü ön ızgarası ve devasa arka difüzörü ile yarış arabası seviyesindeki sportifliğini de ifade ediyor. İlginç bir şekilde konsept mat siyah gövde, ışık çarptığında mavi renk vurguları gösteriyor.

Outlander Ralliart Stili ve Eclipse Cross Ralliart Stili Mitsubishiden Vision Ralliart Konsepti

Öte yandan Outlander Ralliart Style ve Eclipse Cross Ralliart Style, müşterilerin Outlander ve Eclipse Cross ünitelerini Ralliart aksesuarlarını kullanarak nasıl değiştirebileceklerini hayal ediyor. Tokyo Auto Salon’a bağlı her iki konsept de yeniden canlanan Ralliart alt markasına yeni müşteriler çekmeyi ve heyecanlandırmayı amaçlıyor. Mitsubishi, Outlander Ralliart Style ve Eclipse Cross Ralliart Style’ın gövdelerini birinci sınıf, yüksek parlaklığa sahip Beyaz Elmas rengine boyandı. Ön, yan ve arka garnitürlerini ve bagaj kapağı spoylerini kırmızıya boyadı. Yan çıkartmalara ve Ralliart logolu çamurluklara sahip konseptler, Ralliart görünümünü siyah boyalı alaşım jantlarla tamamlanıyor.

Overlanding Konseptinde Ralliart Aksesuarları Mitsubishiden Vision Ralliart Konsepti

Ralliart aksesuarları ayrıca Tokyo Auto Salon’a bağlı başka bir konsepti de karşımıza çıkarıyor. Bu konsept: Mitsubishi Delica D:5 Tough x Tough. Esasen bir arazi konsepti olan bu Delica modeli, modifiye edilmiş amortisörler ve yaylar, 16 inç alaşım jantlar ve arazi lastiklerinin yanı sıra ön tampon koruması, arka tampon koruması ve çamurluklar dahil olmak üzere çeşitli satış sonrası parçalar sayesinde araziye hazır olarak karşımıza çıktı.

Ralliart aksesuarları, mat siyah ön ızgara ve çamurluk süslemesinin yanı sıra kırmızı kapı aynaları ve sis lambası süslemesi ile bu özelliği vurgulamaya yardımcı oluyor. Bir çatı taşıyıcısı, bir çatı çadırı ve bir uyku çadırı da aracın üzerinde geliyor. Bu Delica konseptinin arazideki karakterini tamamlıyor. Mitsubishi’den Vision Ralliart Konsepti, oldukça ilgi çekici ve farklı olsa da geçmiş yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan bu tasarım ve model yapıları, her zaman sevilmiştir. Japon otomobil üreticisi Mitsubishi’nin geçmişe sadık kalıp, son teknolojiyi kullanarak aradığımız modelleri karşımıza çıkarması, oldukça mantıklı ve etkileyicidir.

İlk olarak konsept modelleri karşımıza çıksa da yakın bir zamanda gerçek araçları da göreceğimizi umut ediyoruz. Bu atılım, Mitsubishi’nin son zamanlarda satışa sunacağı en iyi modelleri görmemizi sağlayacaktır. Her zaman dayanıklılığı ve etkileyici performansıyla bilinen Mitsubishi modelleri, ralli dünyasındaki araç yapılarına benzedikçe karakterlerini daha iyi yansıtabileceklerdir. Böylece maceracı ruha sahip olan kişilerin de ilk tercih edecekleri veya satın almak isteyecekleri modeller, Mitsubishi’nin satış gücünü daha fazla arttıracak ve rekabet etmesini sağlayacak. Sonuç olarak, Mitsubishi’nin konsept olarak karşımıza çıkardığı Vision Ralliart, ralli araçlarını seven kişileri oldukça heyecanlandırdı. Tasarım ve yapı olarak çok iyi ve etkileyici duran modeller, otomotiv endüstrisinin geçmişini ve geleceğini bir araya getirecektir.

İkinci El Güncel Mitsubishi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here