Gran Turismo’daki Oyun Hataları… Hayran kitlesi olarak Gran Turismo oyunlarında ilk başta fark etmemiş olabileceğimiz bazı kusurlardan bahsedeceğiz. Dünyanın belki de şimdiye kadar üretilmiş en etkili yarış oyunlarından birinin çıkışını görmesinden bu yana 22 yıl geçti. Gran Turismo, Aralık 1997’de büyük eleştirel beğeni toplayan ve piyasaya sürüldükten çok sonra bile oyundan hala zevk alan hayranlara hayran olmak için piyasaya sürüldü. O zamandan beri Gran Turismo, Yarış Simülasyon Endüstrisinde bir temel haline geldi ve sadece bir video oyunundan daha fazlası haline geldi. Gran Turismo Academy, Nissan’ın da yardımıyla, özellikle iyi olan sıradan oyunculardan yarış arabası sürücüleri yaratıyor. Bunun da ötesinde yeni Gran Turismo Sport, NHRA tarafından düzenleniyor ve oyuncuları dünya çapında bir rekabet listesine yerleştiriyor.

Gran Turismo, zamanının bir harikasıydı ve günümüzde hala oldukça keyiflidir. 140’tan fazla araba ve 11 yarış pisti ile sürülecek inanılmaz araba kapasitesi var. Gran Turismo, dünyanın dört bir yanından en muhteşem arabalardan bazılarını sunarak, yalnızca bir simülasyon oyunu olarak değil, aynı zamanda dünyanın bazı egzotik arabaları için bir tür sanal showroom olarak hizmet ederek gerçekten yeni bir çığır açtı.

Gran Turismo 2, 600’den fazla araba ve 27 pist ile genellikle serinin en iyilerinden biri olarak kabul edilir. Aynı zamanda serideki iki diske ayrılan tek oyundur: Arcade modu ve Simülasyon modu. Bu giriş büyük olasılıkla içeriğin tamamından daha uzun olacağından, Gran Turismo’nun her serisini incelemeyeceğiz. Çok çeşitli arabaları önemsiyorsanız, Gran Turismo 6, şu anda en fazla arabaya sahip olan (1, 447) versiyon olduğu için oynamanız gereken oyundur. Ayrıca bu oyununuzda sahip olabileceğiniz yaratıcılık ve meydan okuma türüne katkıda bulunan özel bir parça yapımcısı vardır. Bir seri olarak Gran Turismo, benzersiz bir rekabetçi internet deneyimi sunarak ve her PlayStation platformuna yayılan birden fazla devam oyunuyla bugün hala gelişiyor. Her oyun gibi hepsi de kendi parlaklıklarıyla ve bazı kusurlarla geliyorlar. Hayran kitlesi olarak ilk başta fark etmemiş olabileceğimiz Gran Turismo’daki oyun hataları ve kusurlarından bazılarından bahsedeceğiz.

Gran Turismo 2’deki Chrysler Team Oreca Viper 53 Numarası

Bir tür hata gibi görünen şey, Arcade’deki Ev Garajı menüsünde, arka planda Euro Viper’ın olmasıdır. Hata araba da değildir. Daha çok arabanın numarasından kaynaklanıyor. Açıkça görebileceğiniz gibi araba 53 numaraya sahiptir. Ama oyun içi Oreca Vipers 51 ve 91 numaraydı. Çok basit olsa da bazı kullanıcıların gözünden kaçmayan bu hata, Gran Turismo 2’deki en fark edilemeyen hatalardan biridir.

Gran Turismo 2’nin Yazım HatalarıGran Turismodaki Oyun Hataları

Yılbaşına kadar oyunu çıkartma telaşı nedeniyle her yerde hatalar yapıldı. Daha incelikli olanı, yayınlanan farklı sürümlerde yapılan çeşitli yazım hatalarıydı. ABD sürümünde, Etkinlik Oluşturucu’daki yarışlardan biri “Normal Yarış” yerine “Nomal Yarış” olarak yanlış yazılmış. Japonya’da Luxury Sedan Cup”, “Luxualy Sedan Cup” olarak yanlış yazılmıştır. Son olarak, Avrupa’da “Grand Valley West Course” aslında “Grand Valley East Course” olarak yanlış yazılmıştır.

Mitsubishi 3000GT VR-4’ün Yanlış Etiketlenmiş Yarış ModifiyesiGran Turismodaki Oyun Hataları

Mitsubishi GTO Turbo olan model,  Mitsubishi 3000GT VR-4 olarak satıldı ve oyunda bu şekilde bulundu. 1995 3000GT VR-4’ü yarış modifiyesi ettiğinizde, JDM versiyonunda olduğu gibi GTO Twin-Turbo olarak etiketlenir. Bunun nedeni; değiştirilmiş 3000GT’nin bir başlık kartının olmaması olabilir. Bu nedenle orijinaline döner fakat bu hata oyunun sonraki sürümlerinde düzeltildi. Yine de 1999 Noeli için zamanında raflara konması için aceleye getirilen 1.0 sürümünde kaldı.

Poly Entertainment’ın Hatırası

Oyunun Japonya’daki ilk sürümünde, Poly Entertainment logosu Sony Entertainment logosundan sonra görünecek. Bunun nedeni geliştirme sırasında Poly Entertainment’ın, Gran Turismo’nun başarısı nedeniyle Sony Entertainment içinde daha bağımsız bir şirket haline geldikten sonra Polyphony Digital haline gelmesidir. Oyunun sonraki sürümlerinde logo, bu değişikliği temsil edecek şekilde değiştirildi. Bu zamana kadar, Poly Entertainment sadece iki oyun daha yapmıştı. Bu oyunlar Motor Toon Grand Prix ve devamıdır.

Gran Turismo 4’teki Sürüş Görevleri Arızası Sadece %99,8’e Ulaşmaktadır

Gran Turismo 2’deki yüzde sorununun aksine, bu sorun oyunun bir parçasının eksik olmasından değil, sadece Sürüş Görevlerini düzensiz yapmaktan kaynaklanıyor. Bunları sırayla yapmanın nasıl önemli olduğunu anlamıyoruz. Ancak %100’ü istiyorsanız, bunları sırayla yapmalısınız, yoksa son %2’yi kaybedersiniz. Oyunu sırasıyla yapmayan kişiler, bu konuyu bilmedikleri taktirde kaçırdıkları başka bir şey bulmak için zaman kaybediyorlar.

Brooklyn Köprüsü Hakkındaki Yanlış Bilgi

Gran Turismo 4‘teki Fotoğraf Çekimi modunda Brooklyn Köprüsü’nün açıklaması, aslında köprü Doğu Nehri’ni geçtiğinde Hudson Nehri’ni geçtiğini belirtir. Bu hata sadece yanlış bilgi veriyor olabilir. İnternet o zamandan beri icat edildiğinden ve şüphesiz New York City köprüsü hakkında birçok bilgi olduğundan dolayı bu bilgiyi nasıl yanlış yazdıklarını anlamıyoruz.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here