Honda NC750X, segmentindeki en iyi motosikletlerden biridir. Ancak Honda’nın 2022 model Honda NC750 X için geliştirmesini istediğimiz birkaç şey var. İşte 2022 Honda NC750X Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey… 

Orta sınıf macera / adventure segmenti için rekabet gittikçe ilerlemektedir. Önemli motosiklet üreticilerinden hepsi, orta sınıf macera motosikleti yükselişine ortak oldu. Bunu güçlendirmek ve bu gelişen segmente rekabet eklemek için Honda, temel varyant için piyasaya 2022 Honda NC750X ile devam ediyor.

Bu gezi motosikleti, bir önceki 2021 modelinden herhangi bir güncelleme almadı. Ayrıca mükemmel orta menzil ve otoyol performansıyla bilinen aynı güç aktarma organını korudu. DCT otomatik şanzıman da sürücüsüne çok uygun sürüş sağlamaktadır. Böylece birleşen mükemmel yapı kalitesi de değişmeden kalır. İşte her motosiklet tutkununun 2022 model Honda NC750X hakkında bilmesi gereken konular.

Çift Silindirli Motorda Isınma Problemi Yok

4 valf tasarımıyla birleşen sıvı soğutma teknolojisi, 2022 Honda NC750X’in ısı çıkışını makul ölçüde iyi yönetmesine yardımcı olmaktadır. Sürücü, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ısıyı hissedecek olsa da radyatör fanından gelen ısı varlığını ortaya koyduğundan dolayı KTM Duke 790 Adventure gibi dayanılmaz sıcaklıklara ulaşmamaktadır. 10.7:1’lik düşük sıkıştırma oranı, motor çok sıkı olmadığı için ısı çıkışını kontrol etmeye yardımcı olan başka bir faktördür. Radyatör fanı gerektiğinde devreye giriyor ve bazı rakiplerinin aksine varlığını hissettirmiyor. Böylece Honda NC750X hiçbir zaman aşırı ısınmamaktadır. Motosiklet sahipleri bile düşük ısı çıkışından her zaman memnun kaldılar.

Honda NC750X Fren Sistemi Konusunda İyileştirilmesi Gerekiyor 2022 Honda NC750X

2022 Honda NC750X’in fren performansı arzulananın altında kalıyor. Bu orta sınıf macera motosikletinin ön tarafında ABS’li tek bir disk var. Ancak bu fren sistemi, bu ağırlıktaki motosikleti durdurmak için yeterli değildir. Her NC modelindeki temel frenleme sorunu, motosikletin sönümleme yapmaması ve amortisör sisteminin fazla dalgalanmasıdır. Arka frenler daha da kötü bir performans sergiliyor ve ani duruşlar için yeterli değilmiş gibi hissettiriyor. Yine de ABS mükemmel çalışıyor ve Versys 650’deki kadar müdahaleci değildir.

Honda NC750 X’in Standart Hali Rakiplerinin Ötesinde

Bu motosiklet, her ikisi de sürüş deneyimini oldukça keyifli kılan Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ve kablolu sürüş gaz kelebeği ile birlikte gelir. Çift kanallı ABS’li disk frenler, entegre saklama bölmesi ve çift kavramalı otomatik şanzıman gibi diğer özellikleri de sunmaktadır. Ayrıca LCD dijital gösterge paneli, birkaç özelliği eksik olsa bile tüm normal ihtiyaçlar için oldukça kullanışlıdır.

Segmentindeki En İyi Yakıt Verimi Sunan Model 2022 Honda NC750X

NC750X’in bu paralel twin motoru, birinci sınıf yakıt verimliliği ile oldukça ünlüdür. Güç aktarma organlarında hiçbir değişiklik yapılmadan gelen DCT otomatik şanzımanlı 2022 Honda NC750X, otomatik şanzımanlı bir motosiklet için oldukça iyi olan yakıt tüketimine sahiptir. Honda NC750X’i kurallara uygun ve sakin sürdüğünüz zaman 250 cc bir motosiklet kadar yakıt tüketimine sahip olmaktadır. Kalabalık şehirlerde ve sakin kullanımda 100 kilometrede 3,5 litre yakıt tüketimine sahip olabilirsiniz.

Honda NC750X ve Kolay Kullanımı

Düz sürüş pozisyonuyla birleşen konforlu koltuklar, Honda NC750X’i sıkışık şehir sokaklarında iyi bir motosiklet haline getiriyor. 80 mm sele yüksekliği, rakiplerine göre çok uzun olmamasını sağlıyor. 219 kilogram ağırlık ve normal diyebileceğimiz uzunluk, motosikletin kullanımını kolaylaştırmaktadır. Motosiklet hareket etmeye başladığında tüy gibi hafif hissettirmektedir. Hafif gidon, esnek sürüş kalitesi ve yumuşak şanzıman da sürüşlerde motosikletin konforuna katkıda bulunuyor. Bununla birlikte motosikletin ağırlığı, özellikle fren yaparken biraz önden ağır olduğu için sorun yaratabiliyor.

Düz sürüş pozisyonu, tüm Honda NC750X’leri segmentin tercih edilen motosikletlerinden biri yapan şeydir. Sürücü bu sürüş pozisyonundan dolayı çok az stres ve yorgunluk yaşamaktadır. Bununla birlikte gidon çok arkaya ayarlı değil ve bu yüzden rahat seyir için harika bir sürüş pozisyonu sunuyor. Ayrıca ayaklıklar da iyi derecelere konumlandırılmıştır. Uzun ve geniş sürücü koltuğu iyi dolguludur. Oturduğunuz anda rahatlığını hissedebilecek ve uzun mesafelerde yormamakta. Böylece Honda NC750X’in koltuğu ve sürüş pozisyonu, Kawasaki Versys 650’den daha rahattır.

Honda NC750X’in DCT Şanzımanı İyi mi?

Honda NC750X’in DCT şanzımanı her zaman başarılı olarak karşımıza çıktı. İlk dönemlerinde çok hantal ve yanlış yerlerde vites değiştirse de son modelleri, DCT konusunda hem hassas hem de sorunsuzdur. Son modellere doğru NC750X’in DCT şanzımanlarında vites geçişleri fark edilmemekte ve çok hızlı değişmekte. 58 Hp güç üretmesi ve 69 Nm torku, motosikletin sürüşünü çok dinamik yapmamaktadır. Bu yüzden DCT şanzıman, motosikletin karakterine uygun olarak çalışmaktadır.

İkinci El Honda NC750X İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here