Mercedes-Benz Vision EQXX: Tek Şarjla 1008 Km Yol

0
1908
Mercedes-Benz Vision EQXX, gri renk, önden görünüm

Mercedes-Benz Vision EQXX elektrikli bir araç verimini ulaşılması zor bir seviyeye çıkardı. Elektrikli arabalar için en fazla önem arz eden konulardan birisi uzun mesafeli yolculuk. Ama Mercedes bunu bir engel olmaktan çıkarmaya kararlı görünüyor. % 100 elektrikli yeni Mercedes-Benz konsepti şarj gereksinimi duymadan 1008 km yol aldı. Böylece büyük ve futuristik tarzdaki yepyeni elektrikli Mercedes amacına ulaşmış oldu.

Mercedes-Benz Vision EQXX, gri renk, yandan görünüm

Şirketin teknoloji sorumlusu Mercedes-Benz Vision EQXX konsepti hakkında açıklama yaptı. Bu yeni arabanın kelimenin tam anlamıyla bir teknoloji programı olduğunu ifade etti. Üstelik şimdiye kadarki en verimli Mercedes olduğunu da belirtti. EQXX’in pasif soğutmalı lityum iyon piline sahip. Ayrıca aktif aerodinamiği, güneş çatı panelleri ve rüzgar sensörleri de onu bir çevre dostu yapıyor. Ama o en verimli çevre dostu araba olma konusunda kararlı. EQXX’in elektrik motoru, şanzıman ve güç elektroniği için F1 uzmanlarıyla ortaklaşa bir çalışma gerçekleşti. Böylece maksimum 180 kW (245 hp) gücü eline aldı. Ayrıca elektrikli güç aktarma sistemi, yüksek verimliliği sayesinde çok az atık ısı üretiyor. Bu sayede tüm yolculuk boyunca pasif soğutma yeterli oluyor.

Asil Dış Tasarımıyla Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes-Benz Vision EQXX, gri renk, arkadan görünüm

EQXX, ağırlığı düşük ancak verimi yüksek bir araba. Hafif olması yokuşlarda bile üst düzey performans sağlıyor. Hem zarif hem de asil bir dış tasarıma ev sahipliği yapıyor. Arkaya doğru giderek uzaması ile aerodinamiğin daha iyi performans sergilenmesi sağlanıyor. Üstelik sivrilen tavan çizgisi ve güçlü arka kısmı sayesinde sürtünmeyi de en aza indiriyor.

Çevreci İç Mekan

Mercedes-Benz Vision EQXX, beyaz renk, iç tasarım

Mercedes-Benz Vision EQXX konseptinin iç mekanı en az dış tasarımı kadar etkileyici nitelikte. Çevreci değerlerini iç mekanda da koruyan arabanın zemin kaplamaları bile geri dönüşüme uygun. Üstelik koltukları ve kapı panelleri de bu özelliği taşıyorlar. Ayrıca koltuklara hakim olan beyaz renk de arabanın asaletine yaraşır nitelikte.

Mercedes-Benz Vision EQXX, beyaz renk, iç tasarım

Mercedes-Benz Vision EQXX’İN Çok Amaçlı LED Ekranı

Bunlara ek olarak EQXX, ön panelin neredeyse tamamını kaplayan 47 inçlik bir LCD ekrana sahip. İçerisindeki mikro LED’ler ile aydınlatılan ekran son teknolojiye sahip. Öyle ki iklim koşullarına ve hava durumuna bağlı olarak sürücüsüne uyarılar verebilir. Ayrıca alternatif rotalar önerebilir ve hangi hızla gitmesinin uygun olacağını da söyleyebilir. Yani sürücüyle birçok konuda arkadaşlık kurabilir.

Mercedes-Benz Vision EQXX, araç led ekranı

İkinci El Mercedes – Benz Modelleri

Mercedes-Benz Sıfır KM Modelleri Ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here