Yeni Mercedes-Benz S Serileri İçin Geri Çağırmalar Başladı!

Alman premium otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in yıllardır üretim bandından indirmediği, efsaneleşen modeli S Serisi için geri çağırılma gündemde. Markanın ”dünyanın en iyi otomobili” sloganıyla piyasaya sunduğu S Serisi, mekanik bir sorun sebebiyle geri çağırılıyor. Alman üreticinin ”amiral gemisi” olma özelliğini taşıyan Yeni Mercedes-Benz S Serisi’nin sorunu direksiyon sistemi ile ilgili.

mercedes-benz s serisi

Yeni Mercedes-Benz S Serisi’nde Sorun Direksiyon Sistemi!

Markanın ultra lüks segmentindeki temsilcisi S Serisi, mekanik bir problem ile karşı karşıya. Satışlarına geçtiğimiz aylarda başlayan modelin direksiyon sisteminde bir sorun tespit edildi. Direksiyon çubuklarında oluşan problemin sürüş güvenliğini olumsuz etkileyecek sonuçlara yol açabileceği söyleniyor. Direksiyona bağlı iç çubukların sürüş stresine uzun süre dayanamadığı tespit edildi. Bu durumun sonucunda ise direksiyon kabiliyetinin kaybolacağı ve kazaya sebebiyet verebileceği aktarıldı. Markadan gelen açıklamaya göre yeni S Serisi sahipleri Mercedes Benz servislerinden aldıkları randevunun ardından otomobillerinin iç rot kollarını kontrol ettirebiliyorlar. Bu parçaların değişme durumunda ise herhangi bir ücret ödemesi gerçekleşmiyor.

”S-Serisi’nin 1.400 adedi mevcut geri çağırmadan etkilenebilir.”

Mercedes-Benz sözcüsü konu ile ilgili yaptığı konuşmada; ”Dünya çapında, halihazırda müşterilerin ellerinde bulunan yeni S-Serisi’nin 1.400 adedi mevcut geri çağırmadan etkilenebilir. Bir tedarikçiden gelen geri bildirimlere dayanarak bu şikayetin farkına vardık. Bu ek servis ziyareti için özür dileriz ve anlayışınızı umuyoruz.” diye konuştu.

İkinci el satılık Mercedes-Benz modelleri

Mercedes-Benz Hyperscreen Tanıtıldı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here