Ares S1 Speedster: Dönüştürülebilir Süper Araba

0
1573
Ares S1 Speedster, gri renk, önden görünüm

Ares S1 Speedster, zaten dönüştürülmüş bir arabanın ikinci evrimini gözler önüne seriyor. Daha önce Project S1 Spyder, Chevrolet Corvette’in dönüştürülerek coupe gövde eklenmesiyle oluşmuştu. Şimdi bir evrim daha geçirdi ve S1 Speedster ortaya çıktı. Bu özel tasarım otomobilin tam 24 kopyası olacak. Sınırlı sayıda üretilen spor otomobilin üreticilerinin amacı aslında bu. Yani sürekli olarak performans düşürmeden yeni bir modele dönüşmek. 

Yenilenmiş Ön Camıyla İtalyan Süper Araba

Ares S1 Speedster, gri renk, üstten görünüm

Görünüş itibariyle güçlü ve agresif bir imaja sahip Ares S1 Speedster. Üstelik tamamen karbon fiberden yapılmış gövde parçalarından oluşuyor. Her ne kadar devam niteliği taşısa da kendi stiline sahip. Güçlü karbon fiber gövdesi tarz kıvrımlara sahip. Buna ek olarak ön kısmı tamamen saran yeni bir ön camı var. S1 Speedster, yepyeni tasarımıyla, açık havada spor sürüşüne yeni bir boyut getirmek istiyor. Rüzgarı hissederken aynı zamanda daha konforlu ve rafine bir araç deneyimi isteyenler için birebir. 

Ares S1 Speedster, gri renk, arkadan görünüm

Süper sportif araba bir önceki versiyonu S1 Project Spyder’e göre, daha düz bir arka kısma sahip. Ön tarafta ise Ares S1 Speedster’ın ön tamponu daha az işlem görmüş halde. Üstelik S1 Speedster kendine has ikili egzoz çıkışına da sahip. 

Ares S1 Speedster İç Tasarım

Ares S1 Speedster, iç tasarım

S1 Speedster’ın içi, ‘Targa’ tipi tasarıma sahip. Bu tasarımda çift kokpit ve orta konsol deri döşemelerle kaplıdır. Ayrıca tüm iç malzemeler karbon fiber özelliğine sahiptir. Çevreci niteliklere sahip iç mekanda tam 3 ekran yer alıyor. Bunların biri dijital gösterge, diğeri bilgi-eğlence için. Üçüncü ekran ise yolcu koltuğuna özel olarak araçta yer alıyor.

Ares S1 Speedster, gri renk üstten görünüm

Ares S1 Speedster’ın arka kaputunun hemen altında oldukça güçlü bir motor yer alıyor. Bu motor ilk olarak Corvette C8 için üretilmiş olan motorun gelişmiş hali. 725 beygirden fazla gücü olduğu bilinse de henüz net rakamlar bilinmiyor. Ares tarafından iletilen en net bilgi motorun revize edildiği. Bu revize esnasında da yeni bir motor kontrol ünitesi eklendiği. Ayrıca S1 Speedster’ın egzozunun da bir güç kazancı sunduğu bilgiler arasında.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here