Joe Biden İmzaladı : Otomotiv Sektörünün Geleceği Değişiyor mu?

0
1120
joe biden

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 2030 yılına kadar satın alınabilecek araç ve hafif kamyonların %50’sinin sıfır emisyon değerine sahip olmasını destekleyen kararnameye imza attı.

ABD başkanı Joe Biden, kararnameyi imzalamadan önce bir açıklama yaptı. Bu açıklamada; ABD’nin başta Çin olmak üzere birçok ülke ile rakip olduğunu belirtti. Elektrikli otomobil çalışmalarının yaygınlaştığı bu dönemde otomobil sanayisinde geleceğin elektrik olduğunu vurgulayan Biden, şuan için Çin’in elektrikli araba sektöründe dünyada en çabuk büyüyen ülkelerin başında olduğunu belirtti. Ayrıca elektrikli otomobiller ile ilgili en önemli noktanın batarya olduğunu vurgulayarak batarya üretiminin yaklaşık %80’inin Çin’de olduğunu belirtti. Elektrikli otomobil ve beraberinde batarya üretimini ABD’de yapılmasını isteyen Biden, “Liderliği geri almamamız ve tekrar lider olmamamız için hiçbir neden yok.” dedi.

joe biden

Elektrikli Araç Kullandı

Sıfır emisyonlu otomobillere yönelik çalışmalardan bahseden Biden, Trump yönetimindeki araç emisyon ve verimlilik yönetmeliklerinin değişmesi ile ilgili sürecin başlayacağını belirtti. Ayrıca 2030’a kadar ABD’de satılacak olan araçların %50’sinin elektrikli olması yönünde hedefini belirtti. ABD Başkanı Biden, “Bu önemli bir şey ancak tüm potansiyeli ortaya çıkarmak için çalışanlarımıza ve üretim kapasitemize yatırım yapmaya devam etmeliyiz.” diye konuştu. Konuşmanın ardından elektrikli araçlar hakkındaki kararnameyi imzaladı.

Elektrikli Araçlar Sanıldığı Kadar Çevreci mi?

Gelişen teknolojinin otomobillere olan yansımasının bir ürünü olan elektrikli araçlar, son zamanlarda gündemden hiç düşmüyor. Öyle ki birçok marka ar-ge’lerini elektrikli araçlara yöneltmiş durumda. Birçok marka birçok model elektrikli araç seri üretimde ve bir kullanıcı kitlesi oluşmuş durumda. Elektrikli otomobiller, kullanım esnasında herhangi bir salınıma neden olmaz yani 0 emisyon değerine sahiptir. Peki elektrikli otomobillerin kullandığı elektriğin üretiminde görevli olan santraller de 0 emisyona sahip mi? Yoksa fosil yakıtlı araçların salınımından daha mı fazla?  ” Elektrikli Araçlar Sanıldığı Kadar Çevreci mi?” sorusu hakkında detaylar.

joe biden

Dizel Araçlardan Daha Fazla Karbon Açığa Çıkartıyor

Yeni bir araştırmaya göre, karbondioksit emisyonları pil üretimi ve elektrik üretimi ile ilişkilendirildiğinde, elektrikli araçlar dizel araçlardan% 11 ila % 28 daha fazla emisyon yapıyor. Münih’teki Ifo Enstitüsü’nde yayınlanan bir araştırma raporuna göre, pil üretimi için lityum, kobalt ve manganez madenciliği çok fazla enerji tüketiyor. Bu nedenle Tesla Model 3 pilleri üretmek için 11 ila 15 ton karbondioksit üretilmektedir. Pilin 10 yıl boyunca yılda 15.000 kilometre yol kat ettiği varsayılırsa, kilometre başına karbondioksit emisyonu 73 ila 98 gramdır. Araştırmacılar Cristoph Buchal, Hans-Dieter Karl ve Hans-Werner Sinn, elektrik üretiminden kaynaklanan karbondioksit emisyonlarının da aşağıdakileri içermesi gerektiğine inanıyor: Elektrikli araçların emisyonlarında. Almanya’da elektrik üretmek için kömür yakmak hâlâ yaygın. Araştırmacılar, tüm bu faktörleri hesapladıktan sonra Tesla’nın kilometre başına 156-180 gram karbondioksit emisyonu üreteceğini ve bunun Mercedes tarafından üretilen dizel araçlardan daha fazla olabileceğini söyledi.

joe biden

Elektrikli Araçlar Sıfır Salınımlı Olarak Görülmemeli

Alman araştırmacılar, Avrupalı ​​yetkililerin elektrikli araçları “sıfır emisyon” olarak görmemesi gerektiğine inanıyor. Ayrıca araştırmacılar, AB’nin hedefinin 2030 yılına kadar araç karbondioksit emisyonlarını kilometrede 59 gram olarak hedefliyor. Ne yazık ki bu hedef , çok gerçekçi değil. Km başına 59 gram olarak belirtilen hedef doğrultusunda otomobillerin 100 kilometrede 2,2 litre dizel veya 2,6 litre benzin tüketmesi gerekli. Hedef doğrultusundaki yeni sınırlamalar, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki otomobil üreticilerini elektrikli otomobil üretmeye zorluyor, ancak araştırmacılar metan yakıtlı motorların dizele göre üçte bir oranında daha az karbon emisyonu olduğunu söylüyor ki bu da ilerleyen zamanlarda gerçekleşebilecek bir durum.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here