Almanya’nın popüler otomobil üreticisi BMW, tüm dünyada sportif görünüm ve hız severlerin en çok tercih ettiği otomobil markalarından birisidir. Satış rakamları da BMW markasının her geçen gün daha çok tercih edildiğini gösteriyor. BMW otomotiv şirketi 2019 yılında çip krizine rağmen 2.2 milyon adet satış yaparak, yeni bir rekora imza atmıştı. Bu satış rakamlarının sebeplerinden en önemlisi şüphesiz BMW’nin amiral gemisi olan 7 serisidir.

BMW’nin Üst Düzey Fabrikası

Yeni bmw fabrikası

Yeni 7 serisi, şirketin bazı fabrikalarında üretilmeye başlandı. Bu fabrikalardan en önemlisi kuşkusuz Dingolfing fabrikasıdır. Bunun sebebi BMW otomotiv markasının bu fabrikaya çok fazla yatırım yapmasıdır. Böylece BMW bu fabrikaya toplamda 300 milyon Euro yatırım yapmıştır. Bu fabrika en iyi elektrikli araçları üretebilecek teknolojiye ve donanıma sahiptir. Bu yüzden yeni 7 serisi BMW, tamamen elektrikli ve hibrit versiyonları bu fabrikada üretilecek. Yeni yatırımlarıyla bu fabrika hem giderleri azaltırken hem de çevreye zarar vermeden üretimini gerçekleştirecek. Son olarak 2022 yılının sonlarına doğru fabrikada üretilen araçların çoğunluğunun elektrikli olması bekleniyor.

Yeni 7 Serisi BMW’nin Özellikleri

  • Fabrika bilgilerine göre, Yeni 7 serisi çift elektrikli motora sahip olacak.
  • Bu elektrikli araç toplamda 625 km menzile sahip olacak ve 544 beygir güç ve 745 Nm tork üretebilecek.
  • Motor bloğu 4.4 litrelik çift turbolu bir V8 olacak.
  • 0-100 hızlanması ise yalnızca 4.2 saniye olacak.
  • Yeni nesil curved gösterge& multimedya ekranı birleşik yapıda olacak.
  • Yeni nesil park özellliği sayesinde aracınızda tek bir tuş ile park etme imkanına sahip olacaksınız.
  • Yeni 7 serisi BMW ayrıca hızlı şarj özelliğine sahip olacak.
  • 740i, 735i modellerinde ise 6 silindirli ve benzinli bir motor olacak. Bu motor bloğu 300 beygir güç üretebilecek ayrıca 2023 yılından itibaren satışa sunulması bekleniyor.
  • 740d modelinde ise, hibrit desteği ile birlikte 3.0 litre 6 silindir bir motor bloğu olacak. Bu motor bloğu 300 beygir gücü ve 670 Nm tork üretebilecek. 0-100 hızlanması ise 6.3 saniye olarak belirtiliyor.
  • Son olarak ise 485 beygir güç ve 700 Nm tork ile 750e Xdrive ile 565 beygir güç 800 Nm tork üretebilen 760e Xdrive modelleri üretilecek. Azami hızları ise 250 km/h olacak. 0-100 km hızlanmaları ise 4.3 saniye ve 4.9 saniye olarak belirtiliyor. Bu modellerde hibrit olarak 80 km menzile kadar elektrikli bir sürüş mevcut olacak.

760i Hibrit modelin özellikleri ise;

  • Elektrikli motoru 80 km menzile sahip olacak.
  • Yeni 7 serisi BMW toplamda 571 beygir güç üretirken, 800 Nm tork üretebiliyor.

Yeni 7 Serisi BMW Tasarımı

Öncelikle Yeni 7 serisi BMW modelinin önceki BMW model araçlara göre çok farklı bir tasarıma sahip olduğunu belirtmemiz gerekir. Aracın ön kısmına baktığımızda, elektrikli bir yapıya sahip olduğu için BMW’nin klasikleşmiş hava ızgaraları yalnızca görsel olarak eklenmiş. Fakat ızgara tamamen kapalı, çünkü elektrikli motorun hava almaya ihtiyacı yoktur.

Hava ızgaralarının kapalı olarak tasarlanması, bu araca çok farklı Premium bir hava katmış. Bunun dışında ızgaraların altında bulunan tamponu gerçekten çok kaslı ve sportif şekilde tasarlanmış. Adeta özellikle modifiye edilip, kullanıcılara sunulmuş gibi hissettiriyor. Aracın ön far ve sinyal kısmı BMW üretimine alışık olmadığımız tarzda ince ve sert bir tasarımla geliyor. Bu tasarım yeni 7 serisine gerçekten çok yakışıyor ve aracın tüm yırtıcı tasarımını tamamlıyor.

Aracın arka kısmında ise aynı yırtıcı tasarıma sahip iki adet stop farları bizi karşılıyor. Bu stoplar aracın yan kısmından bagajın ortasına kadar uzanan bir tasarıma sahiptir. Alt kısımda ise yine güçlü ve karakteristik bir tampon ile dörtlü egzoz bizleri karşılıyor. Her ne kadar dörtlü egzoz yapısına sahip olmasa da spor otomobillerde bu tarz tasarımla daha çok ilgi çekiyor.

Aracın iç kısmında ise yine karakteristik bir renk bizleri karşılıyor. Yeni BMW modelinin çürük vişne renge sahip koltukları, deri ve delikli tasarıma sahip olmasıyla birlikte gerçekten Premium bir araca sahip olduğunuzu tekrardan hatırlatıyor. Aynı zamanda bu koltuklar gerçekten geniş ve konforlu bir yapıya sahiptir. Ek olarak baş koyma minderleri ise yine vişne çürüğü renge sahip kadife kumaştan yapılmıştır.

Aracın göğüs kısmında ise boydan boya karbon fiberle kaplanmış olduğunu görüyoruz. Bu göğüs kısmının sürücü panelinde ise bizleri kocaman bir gösterge & multimedya ekranı karşılıyor. Bu sayede araç komple dokunmatik bir yönlendirmeye ve bilgi sistemine sahip oluyor.

Yeni 7 Serisi BMW’nin Fiyatı Ne Olacak?

Şimdilik yalnızca birkaç fabrikada üretimine başlanan Yeni 7 serisi BMW modellerinin fiyatının ne olacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Otomobillerin lansmanı ile birlikte tüm dünyada ses getireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Peki sizler bu otomobilleri nasıl buldunuz? Lütfen yorumlarda belirtin.

SIFIR KM BMW MODELLERİ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here