Yeni Audi Q6 Çin’de Tanıtıldı: 74.000 Dolardan Başlıyor!

0
2285
yeni audi q6

Alman otomotiv devlerinden biri olan Audi’nin Çin ile ortak kuruluşu olan SAIC Audi, yeni Audi Q6’yı tanıttı. SAIC Audi’nin Asya ülkesi için geliştirdiği ve ürettiği bu lüks 8 kişilik SUV aracı sadece Çin pazarında görücüye çıkacak.

Yeni Audi Q6: İlk bakış

Sekizgen ön ızgarası, zarif aydınlatma üniteleri ile yeni Audi Q6 oldukça şık gözüküyor. Aracın arka tarafında ise günümüzde oldukça moda olan LED farlar fazlasıyla dikkat çekmekte. Araç ise oldukça büyük. Ayrıca 5 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki araç toplamda 2.980 metre dingil mesafeyle Volkswagen Atlas’ın neredeyse aynısı. Audi Q6 sekiz farklı rengiyle tercih edilebiliyor. Bu renkler; Crouching Tiger White, Flying Dragon Blue, Fulu Brown, Pegasus Blue, Snow Python Silver, Xuanniu Black, Awakening Lion Grey ve Kirin şeklinde.

Motor ve Performans

SAIC Audi tarafından geliştirilen yeni Audi Q6 iki farklı motor seçeneğiyle Çin pazarına sunuluyor. 2.0 litrelik dört silindirli motor 261 beygir gücünde. 2.5 litrelik motor ise 295 beygir gücü ile dikkat çekiyor. 7 kişilik SUV aracın 0-100’e hızlanması ise 7.3 saniyedir. MQB Platformu üzerine inşa edilen Q6, 45TFSI ve 50TFSI olmak üzere iki farklı seçenek sunmakta. Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi her iki motor seçeneğinde de standart olarak sunuyor. Tüm donanım paketlerinde otomatik şanzıman ve DCC şanzıman da standart olarak geliyor.

İç Mekan

Aracın iç mekanını incelediğimizde, 10 inçlik bilgi eğlence ekranı ve 12.3 inçlik kokpit bizleri karşılıyor. Arkadaki iki sıralı koltuklar için ise 8.6 inçlik ekranlar mevcut. İç mekan donanımında diğer dikkat çeken detaylar ise akıllı park, hızlı uyarlanabilir seyir ve diğer sürücü destek sistemleri. 14 hoparlörlü Bang and Olufsen ses sistemi, bardak tutucular, arka koltuklar için güneşlikler standart olarak geliyor. Ayrıca 7 yolcu alabilen araçta Audi AI Pro teknolojisi de var.

7 Koltuklu Audi’nin En Büyük SUV’si!

yeni audi q6 iç mekan

7 koltuklu Audi Q6; ısıtma, havalandırma, masaj ve aynı zamanda 12 yönlü ayarlanabilen deri koltuklara sahip. Bagaj hacmi ise oldukça büyük. Araç toplamda 2.398 litre bagaj hacmine sahip.

Yeni Audi Q6’nın Çin Fiyatı Ne Kadar?

2023 audi q6

Audi Q6 Çin pazarında 74.000 ile 88.000 dolar arasında satışa sunulacak. Avrupa ve Amerika için ise satışa sunulmayacak otomobilin internet sitesindeki pre-order depozito bedeli 990 dolar.

Sıfır KM Audi Q7 Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here