Opel Corsa-e Ralli’de Öncelik Güvenlik

1
1429
Opel Corsa-e

Opel Corsa-e Ralli’nin sloganı ‘Önce Güvenlik’

Dünya’nın ilk elektrikli tek marka kupası unvanına sahip Opel Corsa-e Ralli Kupası daha önce eşi benzerine rastlanmamış bir organizasyon. Bu tip bir ralli kupası için ilgili kurallar ve düzenlemeler yarış otomobili ile paralel bir gelişim sürecinde. 1ulusal bir şampiyonada kullanılmak üzere yarış otomobili geliştiren ilk marka olan Opel, her şeyden önce güvenliği önemsiyor.

Gerekli güvenlik standartlarının oluşturulup bu standartlara uyan otomobillerin gelişimi için Opel ve ADAC, bu süreçte Alman Motor sporları Federasyonu (Deutscher Motor Sport Bund – DMSB) ile yakın iş birliği içinde çalışıyor. Bu noktada rallide kullanılacak olan Corsa-e modelinin halihazırda seri üretimde olan bir model olması Opel mühendislerini bir nebze de olsa rahatlatıyor. Çünkü bir elektrikli otomobilin seri üretimde olması demek; son derece zorlu Avrupa tip onay standartlarını ve UN ECE R100.02 yönetmelik kurallarını karşılaması demek. Bu yönetmelik, karayolu taşıtlarının elektrikli güç-aktarma organları ve bataryalarının tip onay koşullarını kapsıyor.

Ralli koşulları çok daha zorlu

Günlük kullanım için tasarlanıp üretilen bu otomobiller Avrupa onay standartlarını karşılıyor olsa da ralliler çok daha zorlu şartları bünyesinde barındıran yarışlar. Ralli yapacak otomobillerin bazı ek güvenlik özelliklerine sahip olması gerekiyor. Bu özelliklerin en dikkat çekicileri şöyle:

  • Ralli otomobilinde Lifeline Zero 360 yangın söndürme sisteminin olması gerekiyor. Bu sistem elektriksel olarak yalıtkan bir söndürme maddesi ile çalışıyor. İçinde yakıt bulunmayan, elektrikle çalışan bir otomobilin yangın riski, içten yanmalı motora sahip geleneksel bir otomobile göre genellikle çok daha düşük oluyor.
  • Elektrikle çalışan bir otomobilde izlenmesi gereken en önemli veriler elbette yüksek voltaj sisteminin verileri. Bu sistemin olası bir kaza durumunda saniyeden daha kısa sürede kapanabilmesi gerekiyor. Ayrıca sistemin dışarıdan manuel olarak kapanmasını sağlayacak bir yöntem de olmak zorunda.
  • Ana Alarm Gösterge Sistemi, ışık bildirimleriyle sürekli olarak yüksek voltaj sisteminin mevcut durumu hakkında sürücüye bilgi veriyor.

Etkinlik süresince güvenliğe dair her detay Alman Motorsporları Federasyonu’nun (DMSB) sorumluluğunda. Öyle ki, özel etaplardaki görevlilerden servis alanı personeline kadar tüm ralli personelinin eğitimi de DMSB’nin görev ve sorumluluk alanına giriyor.

Opel’de güvenlik her zaman önceliktir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Opel Araç Geliştirme Başkanı Marcus Lott, şunları kaydetti: “Opel’de güvenlik her zaman önceliktir. Mühendislerimiz hem yollarda hem de yarış parkurlarında mümkün olan en iyi sürüş dinamikleri ve üstün sürüş keyfi için yoğun bir çaba harcıyor. Ancak diğer yandan güvenlik konusunu da büyük bir hassasiyetle ele alıyor. Dolayısıyla müşteriler, organizatörler ve hayranlarımız ADAC Opel e-Ralli Kupası konusunda da bize sonuna kadar güvenebilirler. Hepimiz önümüzdeki sezon heyecan verici ve güvenliğin son derece ön planda tutulduğu yarışlar izlemek istiyoruz.” dedi.

2.El Opel Corsa İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here