Opel 210 Bin Aracını Servise Geri Çağırdı!

1
10318
2019 model Kırmızı Opel Corsa

Opel, 210 bin aracını servise geri çağırdı! Peki, Opel Corsa servise geri çağırma başlıklarıyla haber olan olayda sebep ne? Opel Lambda sensörü arızası nedir ve oksijen sensörü arızası neden oluyor? Opel Lambda sensörü hatası nelere sebep olabilir?

Araçlarını servise geri çağırma konusu otomotiv dünyasında görülür. Ancak genellikle adetler az olduğu için haberi bile yapılmaz. Böyle bir olay da geçtiğimiz yıllarda Volkswagen markasında söz konusu olmuştu. Özellikle VW Jetta modelinin bir serisinin neredeyse tamamı servise geri çağrılmıştı. Volkswagen Jetta dizel skandalı olarak tarihe geçen bu olayın etkileri hala sürüyor. Gerçi geçtiğimiz günlerde Mert Yılmaz, Avrupa’da düşen dizel satışları ile ilgili yaptığı haberde Volkswagen dizel satışlarının dikkat çekici düzeyde arttığına vurgu yapmıştı. Neyse, otomotiv dünyasında skandallar bitmez. Bir yenisi de yine çok güvendiğimiz bir Alman devi olan Opel’den geliyor gibi. Gerçi Opel bir süredir PSA

Opel Adam ve Opel Corsa’lar Servise Çağrıldı!

Opel 210 Bin Aracını Servise Geri Çağırdı! Opel’in genel merkezinden yapılan açıklamaya göre Avrupa genelinde 2018 ve 2019 üretimi olan 210 bin araç servise geri çağırılıyor. Burada üretim aşamasında yapılan bir hatanın telafisi söz konusu.

Neden Çağrılıyor?

Opel’in servise geri çağırma konusundaki açıklamasının detayları şöyle:

Yüksek hızla seyirde “lambda” adı verilen sensörün verdiği hata nedeniyle Opel Adam ve  Corsa’nın 1,2/ 1,4 benzinli araçlarında geri çağırma olacak. Söz konusu “lambda” sensörü hata verdiğinde yasal nitrik oksit değerleri aşılabiliyor. Haberin sonunda lambda sensörü arızası nedir sorusuna da yanıt verdik.

Peki, Opel Sahipleri Ne Yapacak?

Marka, ilgili modelleri servise çağırdı bile. Opel servislerinde hızlı bir program güncellemesiyle işlem tamamlanacak. Bu işlem için araç sahibi hiç bir ücret ödemeyecek.

Kaç Araç Arıza Verdi?

Aslında Opel, 210 bin aracı geri çapırdı. Ama bu kadar araç hata vermiş değil. Marka, muhtemelen işi, garantiye almak istedi. Çünkü şu ana kadar kayıtlı hata bildirimi sadece 54 adet. Peki, arızaya neden olan lambda sensörü nedir?

Lambda Sensörü Nedir? Lambda Arızası Ne Demek?

Opel’in belki de hafif atlatacağı bir servise çağırma skandalı olarak otomobil tarihine geçecek olan olayın nedeni lambda sensörü arızası. Peki, lambda arızası nedir? Önce lambda nedir onu açıklayalım sonra da lambda sensörü hatasına bakalım.

lambda Sensörü Lambda Nedir?

Oxigen sensörü olarak da bilinir. Sıvılardaki oksijen miktarını ölçen bir cihazdır. Gaz veya sıvılardaki oksijen oranını ölçen bir cihaz olan lambda, 1960’larda geliştirilmiştir.

Lambda sensörü aracın neresinde yer alıyor sorusunun yanıtı da şöyle: Lambda sensörü araçta egzoz borusunun üzerinde konumlanır. Motordan çıkan egzoz gazı içindeki oksijen miktarına göre voltaj üretir ve bu bilgiyi araç beynine gönderir. Miktar fazla olduğunda araç beyni hata uyarısı verir. İşte tam da bu noktada Opel Corsa lambda sensörü arızası gündeme geliyor. Peki, lambda sensörü araçlarda neden var ya da lambda ne işe yarıyor?

Lambda Sensörü Ne İşe Yarar?

Opel’in lambda sensörü arızası nedeniyle araçlarını servise geri çağırdığını anlatmıştık. Burada bu sensörün önemini de anlatmak gerekli. Çünkü aracın beynine önemli bir bilgi vermekle görevli. Günümüzde bir araç motorunda çok sayıda sensör bulunur. Bu sensörler sürekli ölçüm yapar ve sonuçları araç beynine yani elektronik kontrol ünitesine iletirler. Egzoz gazındaki oksijen miktarı hem araç için hem de çevre için önemli bir değer. Bu değere göre aracınız muayeneden geçemeyebilir ya da hata verebilir. İşte bu noktada lambda sensörünün sürekli olarak yaptığı ölçümler önemli. Çünkü ECU yani Elektronik Control Unite, oksijen sensöründen aldığı bilgilere göre yakıt karışımına müdahale edebilir.

Lambda Arızasının Nedenleri

Öncelikle bu parça, sürekli ısıya maruz kaldığı için zaten zamanla hata verecektir ve değişmesi gereken bir parçadır. Ancak Opel’in lambda sensörü ile araçları geri çağırma durumunda 2018 ve 2019 model araçlar yani çok yeni modeller söz konusu. Burada aşınma ve zamanla yıpranma sorunu söz konusu değil. Burada hatalı bir yazılım söz konusu. Bunun sonucunda da lambda sensörü ECU’ya sürekli olarak kötü karışım bilgisi veriyor ECU’da motora sürekli yakıt alması için uyarı veriyor. Bu durumda da çiğ benzin karışımı motorda kalıyor.

 

 

 

1 YORUM

  1. Çok abartılı bir şekilde ‘SKANDAL’ ibaresi kullanılmış. Olay aslında çok basit. Sunum devasa ütopik. Bu olay SKANDALSA DSG Mekatronik kavrama volan problemlerine ne demeli sayın düşünür.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here