Motosiklet Ayna Uzatma Aparatı Nedir, Neden Kullanılır?

0
1776
Motosiklet ayna uzatma aparatı

Motosiklet sürmek, dünyadaki en eğlenceli olaylardan biridir. Ancak motosikletin verdiği keyif, beraberinde birçok riski getirir. Motosiklet sürerken güvenliğimize önem vermeliyiz. Bu yüzden alabildiğimiz en iyi motosiklet ekipmanlarını kullanmalıyız. Motosiklet ekipmanları, motosiklet kazalarında büyük fayda ve koruma sağlar. Fakat bugünkü içeriğimizde motosiklet sürerken en önemli konuya odaklanacağız. Bu konu, motosiklette geniş görüşün önemi olacak. Motosiklet ayna uzatma aparatı, her motosiklet sürücüsünün mutlaka kullanması gereken bir parçadır. Özellikle bu aparatın sağladığı geniş görüş, sürücünün arkadan gelen tehlikeleri daha kolay fark etmesini sağlar.

Motosiklet Ayna Uzatma Aparatı Nedir? motosiklet ayna uzatma aparatı

Öncelikle motosiklet kullanıcıları, motosikletlerindeki aynaların her zaman dirseklerini gösterdiğini söyler. Bunun sebebi, ayna tasarımlarının yeterli derecede genişliğe ulaşamamasından kaynaklanır. Tabii ki de bu durum her motosiklet için geçerli değildir. Ancak şu ana kadar testini gerçekleştirdiğim birçok motosiklette ayna problemi yaşadım. Aynalar geriyi gösterse de yeterli güvenlik hissiyatını sağlayamıyordu. Motosiklet ayna uzatma aparatı sayesinde yeterli açıda görüş imkanına sahip olabilirsiniz. Böylece yolculuklarınızda arkadan gelecek tehlikeleri daha önceden görürsünüz.

Doğru ayarlanmış bir motosiklet aynası, hem arkamızı hem de yoldaki yan şeritleri göstermelidir. Eğer motosikletinizin aynası, bu dediklerimizi karşılamıyorsa motosiklet ayna uzatma aparatını denemelisiniz. Motosiklet ayna uzatma aparatı nedir? sorusuna cevap verecek olursak bu aparat, motosikletinizin aynasına montajlanır. Böylece aynaların konumu biraz daha geniş ayarlanır ve sürücüsüne geniş açı görüş alanı sağlar.

Motosiklet Ayna Uzatma Aparatı Dezavantajları

Motosiklet ayna uzatma aparatının dezavantajlarını söylemek oldukça zor. Çok fazla kullanışlı ve güvenliği arttırıcı bir ürün. Ancak kalabalık şehirlerde, sıkışık trafikte ve aralardan geçerken aynanıza dikkat etmelisiniz. Yoksa yanınızda duran arabalara veya yayalara sürtebilirsiniz. Motosiklet uzatma aparatı, aynaların 1-2 cm yana taşmasını sağlar. Bu olay görüş açınızı arttırırken motosikletin aynalarının daha fazla dışarda durmasını sağlar. Bu yüzden ayna uzatma aparatını kullanırken aralardan geçerken dikkat edin.

Motosiklet Ayna Uzatma Aparatı Kullanmalı mıyım?

Eğer motosikletinizin aynalarından memnun değilseniz mutlaka motosiklet ayna uzatma aparatını kullanmalısınız. Öncelikle sürüş anında sık sık dirseklerini gören kişiler, motosikletlerinin aynalarına uzatma aparatı takmalı.

Motosiklet Ayna Uzatma Aparatı Fiyatları

Bildiğiniz üzere Türkiye’de bu işi yapan yerli bir firma bulunmamakta. Bu durumda motosiklet ayna uzatma aparatları, dövize bağlı olarak satılıyor. Ancak motosiklet ayna uzatma aparatlarının fiyatları 50 TL’den başlayıp, 50 $’a kadar gitmekte. Parçaların kalitesi ve güvenliği, fiyatıyla doğru orantılı ilerler. Sizde bütçenize uygun olan motosiklet ayna uzatma aparatını satın alıp, deneyebilirsiniz.

İkinci El Güncel Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here