Güney Kore için Makyajlanan 2023 Kia Seltos Tanıtıldı

0
2815
2023 kia seltos

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, 2019’da ürün yelpazesine eklediği SUV modeli Kia Seltos’u tanıtmıştı. 2023 Kia Seltos makyajlanarak tekrar pazara sunuldu. İlk olarak Güney Kore ardından diğer pazarlara sunulacak model makyajlanarak daha modern bir tasarıma sahip oldu. LX, S, EX, Nightfall Edition ve SX adında beş farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak model hakkında daha fazla bilgiyi Temmuz ayının ortalarında öğrenmiş olacağız.

Dış Tasarım: İlk Bakış

2023 Kia Seltos‘un dış tasarımını ilk incelediğimizde yenilenen LED farlar dikkat çekiyor. Aracın gövdesi dışındaki detaylar ise tüm renk versiyonlarında krom siyah olarak tasarlanmış. Çift renkli tasarım ise Seltos modelinde aşina olduğumuz bir özellik. Ayrıca aracın en çok beğenilen özellikleri ise ön ızgara ve geometrik desenli jantları oldu.

Yeni 2023 Kia Seltos İç Mekan

Aracın iç mekanını incelediğimizde diğer modellerden de aşina olduğumuz 10,25 inçlik multimedya ekran bizleri karşılıyor. Eski vites topuzunun yerini ise döner vites kullanılmış. Ayrıca araç standart sürücü yardımcı sistemine sahip. Gürültü engelleme sistemi ile otoyoldan gelen sesleri minimuma indiriyor. Ek olarak çarpışma önleme gibi bir çok güvenlik özellikleri sunuyor.

Motor ve Performans: İki Farklı Motor Seçeneği

2023 Kia Seltos 2.0 litrelik dört silindirli ve 1.6 litrelik dört silindirli iki motor seçeneği sunuyor. 2.0 litrelik motoru 146 beygir güç üretirken, 1.6 litrelik motoru ise 175 beygir güç üretiyor. Şanzıman olarak ise 7 vitesli otomatik CVT şanzıman kullanılmış. Ayrıca 0-100’e hızlanması 6.6 saniye olan model, rakipleri Hondar HR-V ve Toyota Cross gibi modellerle karşılaştırıldığında iyi bir performansa sahip.

2023 Kia Seltos’un Fiyatı Ne kadar?

LX, S, EX, Nightfall Edition ve SX adında beş farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan modelin başlangıç fiyatı ise 22.840 Dolar. Ayrıca acın hibrit versiyonu yakın zamanda ekleneceği söylense de henüz net bir açıklama yok. Son olarak model hakkında daha fazla bilgiyi 15 Temmuz’da düzenlenecek Busan Otomobil Fuarı ile birlikte öğreneceğiz.

  • LX: 22.840 Dolar
  • S: 22.890 Dolar
  • EX: 26.140 Dolar
  • Nightfall Edition: 27.040 Dolar
  • SX: 28.340 Dolar

Sıfır KM Kia Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here