Station Wagon’ların C Segmentindeki 5 Temsilcisi!

Yıllardan beri gelen süreçte birçok farklı karosere sahip otomobiller üretildi ve üretilmeye devam ediyor. Farklı karoser tipleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olanı seçmesine olanak sağlıyor. Genişlik, yükseklik veya yerden yükseklik en temel ihtiyaç çeşitlerinden sayılabilir. Bunların arasından ilk akla gelenler sedan, hatchback, station wagon, SUV veya crossover olabilir. Yaygın kullanım noktasında sedan ve hatchback karosere sahip araçlar yüksek paya sahip olsa da son dönemde SUV ve crossover karosere sahip araçlara olan talep de ciddi oranda yükseldi. Bu yazıda ”küçük aile otomobili” veya ”orta otomobil” olarak tanımlanan ve C segmentte yer alan 5 station wagon temsilciyi inceleyeceğiz.

C Segmentte Satın Alınabilecek 5 Station Wagon!

1- Ford Focus Station Wagon

Sedan karoseri ile ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşan Ford Focus, station wagon versiyonu ile de başarılı satış rakamlarına sahip. Özellikle filo kiralamada markaların yoğunlukla tercih ettiği Ford Focus SW, yollarda sıklıkla görebileceğimiz modellerden biri. Şüphesiz ticari amaçlar ile tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri, sunduğu geniş bagaj hacmi.

c segmentte station wagon

2- Opel Astra Sports Tourer

C segmentte Opel’i yıllardır temsil eden Astra, hatchback versiyonu ile en bilinen Opel modeli olabilir. Kompakt boyutlara sahip başarılı modelin de ”sports tourer” adında bir station wagon versiyonu mevcut.

c segmentte station wagon

3- Fiat Egea Station Wagon

Üretimine başlandığı tarih olan 2015 yılından bu yana satış rekorları kırarak liderliği elinden bırakmayan Fiat Egea, 3 farklı karoser ile üretime başlamıştı. Sedan, hatchback ve station wagon versiyonları ile üretilen Egea’ya son dönemde bir de crossover versiyon eklendi. 4 farklı karoser tipi ile kullanıcılara sunulan Egea’nın station wagon versiyonu geniş iç bagaj hacmi ve özgün tasarımı ile dikkat çekiyor. Egea SW’nin ticari amaç ile yapılan filo kiralamalardaki payı da bir hayli yüksek.

c segmentte station wagon

4- Kia Ceed Station Wagon

Koreli otomotiv devi Kia’nın ülkemizde satışı bulunan C segmentteki temsilcisi Ceed, hatchback ve station wagon olmak üzere iki farklı karoser tipi ile satışını gerçekleştiriyor. Station wagon ile sunulan geniş bagaj hacmi ve sert çizgilere sahip model tasarımının son derece dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

c segmentte station wagon

5- Seat Leon ST

VAG grubunun bünyesinde bulunan İspanyol otomotiv devi Seat’ı, C segmentte Leon temsil ediyor. Leon ilk jenerasyonundan itibaren tasarımı ile dikkat çeken bir otomobil oldu. Bu özelliği ile en büyük rakibi Volkswagen Golf ile kıyasıya bir yarış içerisine girdi. Seat Leon ülkemizde hatchback ve station wagon olmak üzere 2 karoser tipi ile bulunuyor. Leon’un station wagon tipindeki en dikkat çekici versiyonu ise şüphesiz X-Perience.

İkinci el satılık station wagon otomobiller

Station Wagon Kültürü Hakkında Bilgiler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here