Ford Focus Üretimi 2025 Yılında Sona Erecek

0
3769
Ford Focus Üretimi duruyor

Ford Focus üretimi 2025 yılında sona eriyor. ABD’li otomotiv devi Ford, 24 yıldır piyasada olan Focus modelinin üretiminin duracağını açıkladı. Ayrıca Ford, 4 Nisan’da sevilen modellerinden Mondeo’nun da üretimini sonlandırmıştı.

Ford Avrupa’nın Başkanı Açıklama Yaptı

Ford Avrupa’nın Başkanı Stuart Rowley açıklama yaptı. Focus’un üretiminin planlı olarak durdurulacağını doğruladı. Modelin üretildiği fabrika olan Saarlouis’in ise ne olacağı belirsiz durumda. Aynı zamanda Ford, elektrikli araç üretim merkezi olarak İspanya’nın Valensiya kentindeki fabrikayı kullanmayı tercih ediyor. Bu durumda Almanya’daki Saarlous için fırsatları değerlendirecek.

Stuart Rowley’in açıklamaları şu şekilde;

“Saarlouis’teki araç üretimi için başka bir üreticiye satmak da dahil alternatif fırsat arayışındayız. Planlama döngümüzde Saarlouis’te üretilecek ek bir model yok” 

Durumu belli olmayan Saarlouis tesisinde 4 bin 600 çalışanın olduğu biliniyor. Bazı çalışanların Ford’un Almanya’daki Köln tesisine geçmesi olası bir durum. Fakat yine de bir çok kişi işsiz kalacak gibi duruyor. Ayrıca Valensiya fabrikası elektrikli araç üretimi için tercih edildi. Ancak yine de işten çıkarma olasılığının mümkün olduğu söylendi.

Rowley bu konu ile alakalı “Gerçek şu ki elektrikli araç üretimi daha az insan gerektiriyor” açıklamasını yaptı.

Ford, Saarlouis’teki tesisin kapatılmasından sonra Köln’de üretimi ağırlıklı olarak yapacak. Böylece SUV modeller için imkan daha fazla olacak. Aynı zamanda Volkswagen ile ortak olarak üretilecek kompakt SUV modelin de 2023 yılından itibaren burada yapılması hedefleniyor.

Ford Focus

Elektrikli Araç Üretimi Artıyor

Ford Focus üretimi ilk olarak 1998 yılında başlamıştı. Fakat son zamanlarda kompakt model için üretimde sıkıntılar mevcut durumdaydı. Bunun en büyük sebeplerinin başında tedarik zincirindeki sorunlar geliyor. Bu durumdan kaynaklı olarak teslimat sürelerinde 12 aya kadar gecikmeler meydana geldi. Ukrayna’da ki savaştan dolayı orada üretilen SYNC4 multimedya sistemi için tedarik sorunları oluştu. Bu durumdan dolayı üretimde aksamalar oluştu. Ayrıca Ford haziran ayının başlarında Focus üretimini azaltmak zorunda kalacaklarını açıklamıştı.

Aynı zamanda Ford, elektrifikasyona odaklanma kararı aldı. Focus’un bir dönem elektrikli versiyonu da üretilmişti ve ABD’de satılmıştı. Fakat yeni dönemde Focus’un elektrikli araçlardan biri olup olmayacağı kesinleşmedi.

Sıfır km Ford Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here