Kawasaki Z1000 İncelemesi ve Teknik Özellikleri

0
6105

Öncelikle Kawasaki Z1000 İncelemesi ve sürmesi oldukça zevkli bir motosiklet modelidir. Bu incelememizde Kawasaki Z1000’e dair tüm önemli özellikleri bir araya getiriyoruz. Kawasaki, olağanüstü Z1000’i ürettiğinde motosiklet dünyasına ve motosiklet modellerinin tasarımına oldukça farklı bir bakış getirdi. Bu bakış açısı, döneminin ve günümüzün naked motosiklet modellerine göre oldukça farklıydı. Canlı yeşil, turuncu, kırmızı ve zarif siyah dokunuşlarla renklendirilen Z1000, aşırı canlı Naked motosiklet pazarına göre oldukça dikkat çekici ve canlandırıcı bir modeldi. Yıllar içinde yapılan birkaç ince ayar sayesinde hala öyledir.

İlk olarak 2003 yılında tanıtılan Kawasaki Z1000, 1972’den itibaren Z serisinin büyük bir devamı niteliğindedir. Hepimiz Kawasaki Z1000’i muazzam gücü ve kusursuz tasarımıyla biliyoruz. Ancak bu motosiklet modelinde görünüşten ve tasarımdan çok daha fazlası var. Bu içerikte, dikkat çekici Kawasaki Z1000’i neden hala sevdiğimizi ve rakiplerine karşı olan avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedeceğiz.

“Kawasaki Z1000 İncelemesi ve Teknik Özellikleri” adlı içeriğimizde motosikletin tüm önemli özellikleri bir araya getiriyoruz. 

Tarihe Tozlu Sayfalarına Geri Dönüş ve Kawasaki Z1000 İlk ModelleriKawasaki Z1000 İncelemesi ve teknik özellikleri

Z1000’in yıllar içindeki gelişimini gözlemlemek oldukça ilginç. Model epeyce stil değişikliği gördü fakat dünyanın her yerindeki sürücüleri şaşırtmaya devam eden etkileyici spor görünümünü her zaman korumayı başardı. Kawasaki Z1000’i sevmemizin bir numaralı noktasından biri; yıllardır iddialı olan tasarımı ve yapısıdır.

1972 yılında Kawasaki Z serisinin tanıtılmasının ardından Z1000, 2003 yılında sokak dövüşçüsü (Street Fighter) olarak büyük bir giriş yaptı. 2006 yılına kadar, bu model toplam 953 cc’lik motora ve 260 km/s hızın üzerinde verilere sahipti. Bunlar, Kawasaki’nin 2007’den 2009’a kadar sadece biraz değiştirdiği etkileyici özelliklerdi. Daha sonra ilk yüksek gerilimli çelik borular boyunca daha yüksek tork ve dökme alüminyum motor alt çerçevesi getirdi.

2010’dan 2016’ya kadar olan döneme bakarsak, modelin torku hissedilebilir şekilde yükseltildi. Daha da yükseltilen tork, motosikletin gidişine zarar vermemesi için alüminyum çift borulu çerçeve ile güçlendirildi. En önemlisi, sıvı soğutmalı dört silindirli motor yıllar boyunca aynı kaldı ve her zaman rakiplerine göre daha hızlı performans sağladı.

Kawasaki Z1000 TasarımıKawasaki Z1000 İncelemesi ve Teknik Özellikleri

Tasarıma gelince, Kawasaki Z1000 ilk bakışta cesur ve çekici bir motosiklet modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bu Naked motosiklet, sürüş pozisyonundan dolayı, sürüş esnasında daha alçakta görünür ve aynı anda hem dik bir sürüş pozisyonu hem de şık bir görünüm sağlar. Ardından, insan gözünü andıran bir dizi LED’li bir ön far konsolu da motosiklette bulunuyor. Aslına baktığımız zaman oldukça sade olarak karşımıza çıkan Kawasaki Z1000, ufak keskin dokunuşları sayesinde rakiplerinden ayrılmayı ve binlerce motosiklet tutkunun sevgisini kazanmayı başarıyor. Naked kategorisinde değerlendirilen bir motosiklette olması gereken her şeye sahip olan Kawasaki Z1000, her koşulda dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Özellikle geniş egzoz tasarımı ve yapısı, motosiklete yan taraftan baktığımız zaman gözümü alıyor.

Kawasaki Z1000 Sürüş ve Kullanımı

Tasarımı göz önüne alındığında Z1000’in kolay kullanım ve keyifli bir sürüş sağladığı sonucuna varmak zor değil. Motosikletin diğer bazı benzer sınıf motosikletler kadar agresif olmadığı gerçeği, özellikle şehir içinde manevra yapmanın daha kolay olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, motosikletin oturma pozisyonu, çoğu sürücü için rahat bir oturma duruşu sağlar. Uzun yollarda ve şehir içi sürüşlerinizde hızlı, dinamik ve konforlu yolculuklar yapmak istiyorsanız Kawasaki Z1000’i tercih edebilirsiniz.

Sonuç olara tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Z1000 modelini hem gücü hem de tasarımıyla beğeniyoruz. Sıvı soğutmalı dört silindirli motoruyla sokaklarda mırıldanan ve kışkırtıcı tasarımıyla diğer sürücülerin dikkatini çeken Kawasaki Z1000, hala rakiplerine gözdağı verebiliyor. Özellikle en büyük rakibi olan MT serisine baktığımız zaman Kawasaki Z100, 203 kilogram ağırlığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca ağırlığından kaynaklanan yolda sabit gitme eğilimi de Z1000’nin en büyük artılarından biridir. Sürüş esnasında ve durduğunuz zaman ağırlıktan rahatsız olmasanız da motosikletin yolda tutuş eğiliminin arttığını hissedeceksiniz. Rakiplerine göre daha sabit ve ağır abi gibi takılan Z1000, MT serisine göre çok daha fazla güvenli ve istikrarlı hissettiriyor.

Kawasaki Z1000 Teknik Özellikler

Kawasaki Z1000 Teknik özelliklerine baktığımız zaman 1043 cc’lik motorunun, 143 beygir güç ürettiğini görüyoruz. Ayrıca 111.0 nm tork değeri de rakiplerine göre oldukça iddialı olarak karşımıza çıkıyor. 4 silindirli motoru, 17 litrelik yakıt tankı ile eşleştiği için oldukça uzun menzil avantajı sağlıyor. Yakıt tüketimi konusunda ekonomik diyemesek de iddialı diyebiliriz. Örnek olarak Z1000’den keyif alacağınız sürüşlerinizde 100 kilometrede 8 ile 10 litre arası yakıt tüketimine sahip olabilirsiniz.

Son olarak “Kawasaki Z1000 incelemesi ve teknik özellikleri” içeriğini motosikletin en güzel noktalarından biriyle bitiriyoruz: Frenleri! Ön çift disk, arka tek disk olarak konumlandırılan frenleri, Kawasaki Z1000’in en güvenilir noktası olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ABS’li versiyonları, sürücünün en güvenilir yol arkadaşı olmakta. Tatlı ve dozajlı hissiyata sahip olan Kawasaki Z1000’in fren yapısı, kolay kolay yorulmuyor ve her zaman en iyi fren mesafesini sunuyor.

İkinci El Kawasaki Z1000 İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here