Lastik Kiralamak Mı ? Nedir ? Nasıl Oluyor ?

0
3410
lastik kiralama

İlk Defa Otokoç Tarafından Getirildi!

Lastik fiyatları her geçen gün artıyor. Bu da tüketicilerin yeni lastik alma sürecini uzatmasının yanında markalara da yeni çözümler üretme zorunluluğu getirdi. Böylece dünyada bir süredir tartışılan lastik kiralama hizmeti Türkiye’de başlamış oldu. Lastik kiralama fiyatları ne kadar ?

Lastik kiralama hizmetini öngören Otokoç firması, ülkemize de bu hizmeti getirdi. Otokoç firmasının ‘Lastick’ markası altında sunulan kiralama hizmeti, sezonluk ya da aylık olarak lastik kiralamayı öngörüyor.

İlk Kez Mart Ayında Gündeme Geldi

Dünyanın birçok yerinde zaten lastik kiralama hizmeti sunuluyordu. Ülkemizde ise ilk olarak 2018’in Mart ayında gündeme geldi. Bu kiralama fikri tüketiciye fiyat avantajı sunmayı amaçlıyor.

lastik kiralama

Kiralama Bedeli Mi ? Sadece Gidilen Yol Mesafesi Kadar

Bu hizmetin başlaması ile birlikte akıllara gelen ilk soru kiralama bedelinin ne olacağı oldu. Lastik kiralama hizmetinin bedeli gidilen yol mesafesi olacak. Bunu ölçmek için ise aracın lastikleri üzerine bir sensör yerleştirilecek. Bu sensörler de lastik üzerindeki diş derinliklerini anlık olarak ölçecek. Daha sonra anlık ölçülen veriler lastik takip merkezine iletilecek. Bu sayede lastiğin kat ettiği yol bilinecek ve ona göre de fatura kesilecek. Peki tüm bu hizmetler nasıl yapılacak dersiniz ? Bu hizmetler, Alman Devi Continental markasının ContiConnect uygulaması ile yapılacak. ContiConnect uygulaması şu an ticari araç filolarına hizmet veriyor ve lastiklerle ilgili birçok veriyi firma ile de paylaşabiliyor. Üstelik Alman Devi Continental tarafından yapılan açıklamada lastik üretmenin yanında mobilite çözümler sunulacağı da belirtildi.

Lastikte Kiralama Dönemi

Biliyoruz ki kış mevsiminin zor hava koşullarından korunmak ve güvenli bir sürüş keyfi yaşamak için mutlaka araç lastiklerinin değiştirilmesi gerekiyor. Fakat lastik fiyatlarının artması, haliyle bu ihtiyacın karşılanmasını da geciktiriyor. E bu da tüketiciye bazı çözümlerin sunulmasını zorunlu bir hale getiriyor.

lastik kiralama fiyatları

Oldukça Yenilikçi Bir Çözüm

Kış lastiklerinin önemini daha önce birçok kez vurguladık. Tekrar hatırlatmamız gerekirse kış mevsiminin zorlu hava şartlarına uygun olmayan lastiklerin ıslak zeminde kayma riski artıyor. Aynı zamanda yol tutuşu ve manevra kabiliyeti de azalıyor. Sonuç olarak bu da kaza ve yaralanma riskini büyük oranda artırıyor. Ancak lastik fiyatlarının her geçen yıl giderek artması, sürücülere yeni lastik alma fikrinin düşündürüyor. Bu durumda gelirlerin azalmaması için lastik firmaları yeni çözümler üretiyor. Kiralama hizmeti de bu çözümler arasında öne çıkanlardan.

Lastik Kiralama Fiyatları

Kiralama hizmeti son zamanlarda yoğun bir ilgi görüyor. Bu hizmet kapsamında tüm araç markalarına ve modellerine uygun olacak lastikler kiralanabiliyor. Sürücülere sunulan hizmete göre, kiralama aylık da yapılabiliyor sezonluk olarak da yapılabiliyor. Kiralama hizmetinde öne çıkan bir diğer özellik ise lastiklere kullanıldığı kadar para ödenmesi oluyor. Çünkü bu sistemin daha etkili ve ekonomik olduğunu gösteriyor. Yani lastik kiralama fiyatları için net bir şey yok. Kiralama hizmeti kapsamı içerisinde araç sahipleri, kış lastiklerini en kısa sürede kolay bir şekilde kiralayabiliyor. Bu kiralama ise işlemi internet üzerinden yapılabiliyor. Aynı zamanda şubeden ya da çağrı merkezi aracılığı ile de lastik kiralama işlemini yapmak mümkün. Hem ekonomik hem de kaliteli kış lastiği kiralama seçenekleri ile birlikte birçok hizmet de sunuluyor. Lastikleriniz ücretsiz olarak sökülüyor, takılıyor ve eski lastikleriniz dilediğiniz kadar saklanabiliyor. Bu sistem, araç sahiplerini oldukça memnun ediyor.

değişim

Maliyetlerde Düşme

Özellikle lojistik ve nakliye firmaları tarafından kiralama hizmeti oldukça talep görüyor. Bunun sebebi ise lojistik ve nakliye firmalarının en büyük masrafının akaryakıt ve lastik konusu olması. Özellikle kış ayının gelmesi ile birlikte lastik değiştirme zorunluluğunun da meydana gediğini söylemiştik. Bu sistem sayesinde firmaların araçları için lastik satın almasına gerek kalmıyor. Lastik kiralama sistemi sayesinde firmalar, lastik alma masrafından kurtuluyor. Sadece kiraladıkları lastikler için kilometre başına belli bir ücret ödüyorlar. Bu da firmanın maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor.

Güvenli ve Konforlu Hizmet

Lastik kiralama hizmetinden istediğiniz zaman kolay ve hızlı bir şekilde yararlanabiliyorsunuz. Bunun için yukarıda belirttiğimiz gibi internet üzerinden randevu oluşturmanız yeterli. Daha sonra ise ilgili araç servislerinde, uzman teknisyenler tarafından lastikleriniz değiştiriliyor. Aynı zamanda değişim sonrası balans ayarı gibi daha birçok güvenlik testi yapılarak aracınız kontrol ediliyor. Böylece de güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Sıfır km araba fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here