Honda CB1100X Modeli Hakkındaki Söylentiler!

0
1380

Honda CB1100X Modeli Hakkındaki Söylentiler! Geleceğin dinamik tur motosikleti üretilecek mi? Kafaları karıştıran iddialardan bir tanesi Honda tarafından ortaya atıldı.2021 yılında satışa çıkacak motosikletlerin hepsini görmedik fakat Honda, 2022 yılı için sürprizlerini duyurmaya başladı.

Honda CB1100X Modeli Hakkındaki Söylentiler!Honda 2022 yılında CB1000X adlı efsane motorunu tekrardan satışa sunacağı iddiasında buldu. Africa Twin bloğundan esinlenerek yeniden tasarlanıp, üretilmesi planlanmaktadır. Bildiğimiz üzere Africa Twin motoru sağlam, dinamik, 1084 cc ve oldukça hafiftir. Motor bloğu, farklı tasarımlardaki motosikletlere de kolaylıkla uyum sağlayabilmektedir. Örnek olarak; 2021 yılında satışa çıkacak olan Honda Rebel’de aynı bloğun kullanılacağını söylenmiştir.

Örnek Tasarımlar Ortaya Çıktı!Honda CB1100X Modeli Hakkındaki Söylentiler!

Gördüğünüz resimler, Honda motosikletlerde doğruluk payına sahip olan AutoBY tarafından çizilmiştir. AutoBY, birçok modeli aylar öncesinden doğru tasarımları duyurabilmiştir. Japon üreticinin verdiği bilgilere göre motosikleti ince tutabilmek için omurga tarzında çerçeveye sahip olacaktır. Tasarımlar henüz netleşmese de NC ve CB serisine benzemeyeceği söylenmiştir. Motosikletin tasarımına baktığımız zaman 2018 EICMA Fuarında tanıtılan CB125X Konseptinden esinlenildiği görüşmektedir.  Yüksek duruşuyla macera motosikleti gibi gözükse de temelinde VFR800X Crossrunner’a benzemektedir. Honda CB1100X’in 100 beygir olması planlanmaktadır. Zaten motor bloğuna ve yapılan diğer motosikletlere baktığımız zaman ortalama beygir karşımıza çıkmaktadır. Gelecek yıllarda satışa sunulduğu zaman güçlü ve torklu olacağından şüphe duymamaktayım. Tasarım olarak iddialı ve dinamik hatlara sahiptir. Motor bloğunun performansı iddialı ve dinamik olursa, ölümsüz motosiklet kategorisine rahatlıkla ekleyebiliriz. Sonuç olarak, Honda CB1100X Modeli Hakkındaki Söylentiler! Doğru ve güvenilir kaynaklardan çıkmıştır. Alınan bilgilere göre 2022’nin Aralık ayında ortaya çıkacağını düşünüyorum.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here